"Кривбас" - "Зоря" 1:0

"Кривбас" - "Зоря" 1:0}

Криворізький «Кривбас» у центральному матчі 20 туру УПЛ зустрічався у рідних стінах з луганською «Зорею», гра першого кола проти якої завершилась бойовими 2:2. Щодо стартового складу червоно-білих, то відзначимо повернення Татаркова після дискваліфікації, й одразу на позицію нападника (через відсутність вилученого у Львові Устименка та травмованого Дебелка)!

Наша команда розпочала гру першим номером. Й декілька кутових на початку змусили понервувати Сапутіна, адже було дійсно гостро. Також було небезпечно після подач з флангів та стандартів, але «Зоря» відбилась. Одним словом, дебют можна сміливо занести в актив криворіжцям. Приходько на 10 хвилині обіграв у штрафному опонента та пробивав низом з хорошої позиції, але, на жаль, у воротаря.

«Зоря» вперше відповіла тільки на 18 хвилині, коли Русин приклався здалеку – набагато вище воріт. Ближче до середини першого тайму луганчани вирівняли гру та почали частіше зʼявлятись на половині поля червоно-білих. На 22 хвилині тільки реакція Кліщука врятувала нас від голу після підступного обвідного удару Мишньова.

Гості дійсно активізувались, й тепер вже «Кривбасу» приходилось більше грати на контратаках. Щоправда, можливостей близько підійти до власного карного майданчика наші футболісти майже не давали. Щодо атак криворіжців, то вони проходили у відповідь після кожного випаду «Зорі», але суперник грав доволі щільно, й нам було доволі важко їх розпочинати.

Перерва пішла нам на користь! Адже вже у дебюті «Кривбас» відкрив рахунок! Задерака виконав подачу зі стандарту з правого флангу, Татарков у дотик скинув на Капіча. Ріфет майстерно не став пробивати одразу, а прибрав на замаху захисника, й як рукою поклав мʼяча у дальню девʼятку – 1:0! Щоправда, довелось понервувати, адже арбітр близько чотирьох хвилин переглядав гол на повторі – VAR у дії. Одразу після прийняття рішення про те, що гол таки забито без порушень правил, усі прослідували в укриття – повітряна тривога.

Після півгодинної паузи гра поновилась. Поновилась з моменту біля наших воріт. Русин розкачав захисників та пробив з меж карного майданчика у дальній кут – на щастя, трохи неточно. «Зоря» частіше атакувала, але й наша команда не відсиджувалась в обороні. Так одразу декілька гострих атак згадаємо у середині другої половини. Після виходу далеко із воріт воротаря того намагався покарати Понєдєльнік, але удар здалеку не вийшов, а потім потужно стріляв Якімець метрів з 18, але влучив у опонента.

Ближче до кінцівки гри градус нервозності почав зашкалювати все більше. Луганчани пішли в атаку великими силами. Пробивав по воротам гостро Вантух - Кліщук на місці, а після однієї з атак оборона криворіжців витримала навалу просто якимось дивом завдяки командній грі один за одного. Арбітр вирішив компенсувати  сім (!) хвилин до основного часу матчу. Але наші бійці витримали навалу! Усіх з перемогою!

8 квітня 2023 року. Чемпіонат України-2022/2023. VBET Ліга. 20 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». +15 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Зоря» (Луганськ) – 1:0 (0:0)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Асистенти арбітра: Семен Шлончак (Черкаси), Віктор Матяш (Донецьк).

Четвертий арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса).

Делегат УАФ: Михайло Калита (Миколаїв).

Арбітр ВАА: Катерина Монзуль (Харків). 

Асистент ВАА: Марина Стрілецька (Суми). 

Спостерігач ВАА: Ігор Покідько (Полтава).

Гол: Ріфет Капіч (Микита Татарков), 50.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук – 24. Володимир Якімець, 2. Вʼячеслав Рябов (к), 13. Данило Бескоровайний, 55. Іван Дібанго – 20. Артур Микитишин (7. Андрій Понєдєльнік, 46), 44. Євген Банада, 8. Ріфет Капіч (5. Тимур Стецьков, 87), 6. Клім Приходько, 94. Максим Задерака (39. Євген Опанасенко, 90+4) – 11. Микита Татарков (14. Максим Луньов, 71).

Запасні: 23. Богдан Сарнавський, 1. Богдан Хома, 22. Денис Шевченко, 97. Тимур Кораблін, 77. Захар Карпусь.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Зоря» (Луганськ): 1. Олександр Сапутін, 32. Максим Імереков (к), 44. Арсеній Батагов, 2. Богдан Бутко, 74. Ігор Снурніцин, 5. Володимир Бражко, 15. Кирило Дришлюк (28. Євген Шахов, 64), 10. Сергій Булеца, 31. Назарій Русин, 7. Денис Антюх (47. Роман Вантух, 70), 9. Дмитро Мишньов (18. Владислав Погорілий, 63).

Запасні: 12. Владислав Кучерук, 30. Микита Турбаєвський, 6. Ілля Гулько, 8. Олексій Хахльов, 19. Павло Полегенько, 25. Віталій Мороховець, 26. Микита Бурда, 17. Денис Нагнойний.

Головний тренер: Патрік ван Леувен.

Попередження: Микита Татарков, 37. Клім Приходько, 43. Максим Задерака, 63. Євген Банада, 84 – Денис Антюх, 42.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru