Легендарна емблема "Кривбасу" - на новій ретро-формі

Легендарна емблема "Кривбасу" - на новій ретро-формі}

30 років тому криворізький ФК «Кривбас» розпочав виступи в елітному дивізіоні країни. Дебютний чемпіонат після проголошення незалежності наш клуб провів у Першій лізі та переконливо виграв групу «Б». Той розіграш у стислий термін криворіжці провели на одному диханні: у 26 іграх підопічні Володимира Стрижевського лише одного разу зазнали поразки, вигравши 15 поєдинків та 10 матчів зігравши внічию.

Прем'єрний чемпіонат у Вищій лізі стартував з матчу проти тернопільської «Ниви», в якому криворіжці перемогли 1:0. Взагалі сезон 1992/93 вийшов доволі вдалим – «Кривбас» фінішував на почесній 8-й сходинці. Далі більше – двічі поспіль криворіжці займали 6-е підсумкове місце у турнірній таблиці. Це дозволило групі футболістів отримати звання майстрів спорту України.

Найславетніші виступи «червоно-білих» припали на злам тисячоліть. Два сезони 1998/99 та 1999/00 «Кривбас» завершував на третій сходинці, фінішуючи після грандів українського футболу – «Динамо» і «Шахтаря». У той період команда Олега Тарана зупиняється за крок від здобуття Кубку України та двічі поспіль бере участь у Кубку УЄФА.

Криворіжці завжди були одними із старожилів українського футболу, міцним горішком, командою, спроможною на гучні сенсації, проти якої завжди непросто грати, особливо на «Металурзі». У 2013 році клуб зі славетною історією припинив існування, проте зробив це з особливим драматизмом.

Другу частину сезону команда Олега Тарана, не отримуючи зарплатню, провела блискуче, відібравши очки у трьох претендентів на медалі. Без грошей, світла і води на клубній базі «Кривбас» до останнього туру міг розраховувати на потрапляння до єврокубків. Але історія не отримала свого щасливого кінця. Червоно-білі знялися зі змагань та навіть не зберегли професійного статусу.

7 тяжких років без великого футболу у Кривому Розі пройшли у спробах відродити клуб. І ось у 2020 Кривбас почав писати нову історію великого клубу. Два сезони знадобилося криворіжцям, щоб пройти Другу та Першу Ліги і через 30 років знову вийти в еліту українського футболу. «Кривбас» і донині є однією з трьох команд, які ніколи не вилітали з вищого українського дивізіону за спортивним принципом. Історія – циклічна і ми віримо, що цю традицію буде продовженно!

Ретро-форма «Кривбасу» в якій хлопці вперше зіграють проти «Інгульця» присвячується саме цій даті – 30-річчю з моменту дебюту в еліті. Саме з цим логотипом на грудях Ігор Литвиненко, Геннадій Козар, Віктор Громов, Владислав Лютий, Ігор Ніченко, Віталій Пантілов, Сергій Мазур та інші виходили на поле захищати червоно-білі кольори. І саме нинішньому поколінню слід продовжувати славетні традиції криворізького футболу та самого міста – краю мужніх і працьовитих людей. Кривий Ріг - моє місто!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru