Максим Задерака: Головні випробування "Кривбасу" ще попереду

Максим Задерака: Головні випробування "Кривбасу" ще попереду}

Півзахисник криворізького «Кривбасу» Максим Задерака, найкращий футболіст 6 туру УПЛ, відповів на питання пресслужби змагань.

- Максиме, тебе визнали найкращим гравцем 6-го туру. Що відчув, коли дізнався про це?

- Приємно було дізнатися, проте це не привід тішитись. Сприйняв це як аванс від футбольного експертного середовища. Взагалі це заслуга всієї команди.

- Ти забив два м'ячі у ворота Колоса. Як оцінюєш цей матч для себе та для команди? Можна сказати, що це був найкращий матч у твоїй кар'єрі?

- Один з найкращих та результативних точно. У рідних стінах ковалівці вкрай рідко когось «відпускають», а ми того дня, на мій суб'єктивний погляд, навпаки, виглядали потужніше та винахідливіше за супротивника. Десь, в яких епізодах нам відверто кажучи пощастило, але в цілому, рахую, підсумок гри більш-менш закономірний.

- Позаду 6 турів чемпіонату. Якщо коротко їх проаналізувати, що у «Кривбасу» вийшло добре, а що не вийшло зовсім?

- Грати під тиском на результат психологічно складно для будь-якої команди. У цьому сенсі перемоги окрилюють та додають впевненості. На відміну від минулого сезону ми не зіпсували старт. Обережно про це зараз можна казати, але головні випробування попереду. Недоліки наявні, але намагаємось їх позбутися. Амбіції в нашого клубу максимальні.

Головне уникати на дистанції необґрунтованих дискваліфікацій через картки, поведінку, неналежну агресивну комунікацію з арбітрами. Якщо й надалі ми всі разом продовжуватимемо так, як на старті сезону – впевнений, наші вболівальники підсумками поточного спортивного сезону залишаться задоволені.

- В команді чимало новачків, що цікавого помічаєте за ними?

- У нас здоровий мікроклімат всередині колективу. Взаємини між гравцями попри потужну конкуренцію нормальні робочі. Звичайно важче гравцям із далекого зарубіжжя. Без знання мови, у країні де триває гаряча фаза війни… Звичайно колектив допомагає цим хлопцям якнайшвидше адаптуватися. Юрій Миколайович ще з часів «Шерифу» довів, що може розвивати талановитих гравців.

Яскравий приклад – Іван Дібанго.Як на мене Дібанго вже зараз один з найкращих флангових захисників УПЛ. Цікаво спостерігати як люди режимлять, сприймають навантаження, терплять, додають у футбольному розвитку, прогресують і доводять тренерові власну профпридатність.

- В 1/8 фіналу Кубка України вам грати проти «Чорноморця». Які задачі стоять перед «Кривбасом» у Кубку України?

- Максимальні. Кожний новий супротивник – новий для нас виклик. Одеса, Роман Григорчук, Кубок. Очікуємо важкий матч, налаштовуємось виключно на перемогу.

-  Чи сформулював ти для себе персональне завдання на поточний сезон?

- Так. Бути максимально корисним команді і на кожному тренуванні працювати - допроцьовувати за 100 відсотків. Ніякі попередні звитяги в футболі не працюють. Доводити треба тут і зараз.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами UPL.ua

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru