Максим Задерака: "Кривбас" і "Олександрія" - різностильові команди

Максим Задерака: "Кривбас" і "Олександрія" - різностильові команди}

Півзахисник криворізького «Кривбасу» Максим Задерака розповів про літні збори, очікування від нового футбольного року та підготовку до першого матчу проти «Олександрії».

- Максе, як проходить підготовка до першого матчу сезону?

- Працюємо у звичному тижневому циклі, настрій бойовий. Пригадуючи наші «гойдалки» торік в першій частині сезону, звісно, налаштовані розпочати новий сезон значно впевненіше. Велика подяка і низький уклін Збройним Силам України - саме завдяки їхній відвазі ми маємо можливість працювати, грати, та й взагалі говорити про футбол.

- Чи слідкував за кадровими змінами у складі «Олександрії»?

- Звичайно. Відстежувати кадрові новини з табору найближчого опонента - цілком природно. Впевнений, олександрійці роблять те ж саме - скрупульозно вивчають нас. Кадрові втрати були в нас, були й у них. Головне, що рухаємось вперед, відштовхуючись від власної гри. В неділю буде дуже цікаве протистояння, адже зустрінуться різностильові колективи.

- Як в цілому оціниш підготовку «Кривбасу» до нового чемпіонату на літніх зборах?

- Вважаю, ми провели якісні збори, позаду великий обсяг роботи. Тренерський штаб розробив комплекс підготовки до нового сезону: основна увага приділялася функціональним кондиціям, інтеграції новачків, тактичним напрацюванням та багато чому ще.

- Наразі «Кривбас» має сім новачків. Вони вже встигли влитися в колектив?

- Сподіваюсь, що усі шестеро новачків якнайшвидше адаптуються до нашої гри. Якщо оцінювати об'єктивно, то комусь з них знадобиться для цього трохи більше часу, комусь - менше.

- Які очікування від нового сезону? І як сприймаєш той факт, що у нинішньому складі УПЛ одразу три нові команди?

- Попереду дуже непростий чемпіонат. Протягом літнього міжсезоння усі зрозуміли, що український футбол навіть під час війни не зупиняється у своєму розвитку.

З’являються нові амбітні проєкти на кшталт «Полісся» чи ЛНЗ. Кадрово міцнішими стають гранди, більшість середняків УПЛ збільшили бюджети. Конкуренція очікується дуже пристойна. Наявні ресурси обумовлюють якість селекції клубів. Можна точно сказати: новий сезон буде більш непередбачуванішим за попередній!

-  Останні спаринги «Кривбасу» не дуже вдались. Як вважаєш, на зборах не потрібно першочергово звертати увагу на результати?

- Вважаю, контрольні матчі - це, у першу чергу, інформативна складова для тренерського штабу. Оцінювати спаринги в контексті очікувань від сезону - марна справа. Адже історія знає чимало випадків, коли команда виграє всі товариські зустрічі, а потім розвалюється протягом сезону. Деколи ж тих, хто виглядав трохи невиразно - потім вже неможливо було зупинити.

- Що можеш побажати нашим уболівальникам перед стартом нового сезону?

- Будь-який футболіст - і я не виключення! - мріє грати перед заповненими вщент трибунами. Поки що, на жаль, питання присутності глядачів не вирішено, але щось мені підказує, що це лише питання часу. Наші фанати - найкращі в Україні, ми завжди відчуваємо їхню підтримку і щиро дякуємо за це. Побажання одне: залишатись поруч, вірити в команду, адже ми граємо саме для вас.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru