Максим Задерака: Відчуваю гордість за наш колектив у "Кривбасі"

Максим Задерака: Відчуваю гордість за наш колектив у "Кривбасі"}

Півзахисник криворізького «Кривбасу» Максим Задерака напередодні виїзного матчу 11 туру проти харківського «Металіста 1925» поспілкувався з пресслужбою УПЛ.

- Максиме, тебе визнано найкращим гравцем вересня. Що відчуваєш? Чи переживав за хід голосування?

- Не слідкував за голосуванням. Дізнався від своїх друзів. Був приємно здивований. Хочу тільки подякувати своїм партнерам по команді. Це наша спільна заслуга. Відчуваю гордість за наш колектив, здорову робочу атмосферу і мікроклімат в команді.

- Чого чекаєш від протистояння з ексодноклубниками з «Металіста 1925»?

- Дуже важкого двобою. Гратимемо проти технічної команди, яка добре діє на м'ячі, в контроль. На мою думку «Металіст 1925» за складом має бути серед числа клубів, що мають боротися за єврокубки. Потенціал у харків'ян шалений. 

- Як провели паузу в чемпіонаті?

- Тренування, тренування і ще раз тренування. У суботу зіграли двосторонню гру. Отримали навантаження щоб бути в тонусі.

- У «Кривбасі» багато гравців із різних країн. Чи відбувається у вас якийсь культурний обмін?

- Суто в футбольному сенсі безумовно. Культура пасу, обробки м'яча, навики ведення умовного єдиноборства. Коли тренуєшся поруч з якісним легіонером, граєш проти нього в якихось ігрових вправах, в будь-якому випадку щось футбольне запозичуєш. Звичайно якщо прагнеш не зупинятися в розвитку, аналізувати все що поруч відбувається і розвиватися як професіонал. За футбольним полем є нормальна комунікація, обраних в команді не має. Здорова робоча атмосфера.

- Багато гравців грають у плейстейшн. Чи поділяєш ти це хобі? Якщо ні, то чим захоплюєшся поза футболом?

- Захоплююсь в цьому житті трьома чарівними жінками - моєю мамою, дружиною і донькою. Вільний час, якого істотно бракує, намагаюсь більшою мірою приділяти близьким рідним людям. Під час зимових зборів трапляється більше вільного часу, тоді можна і фільм якісний переглянути, і книжку почитати, і музику послухати. В цьому сенсі я не цікавий для вас співрозмовник, адже якимось таким оригінальним хобі похизуватись не можу. Головне моє хобі і робота мають очікувану назву - футбол.

- Як ти приймав рішення забивати з нульового кута?

- Доля імпровізації, доля везіння, зірки склалися м'яч зайшов у ворота. Але це не відміняє того факту, що Кирило Фесюн - фаховий голкіпер, і в 9 з 10 подібних епізодів із подібним прострілом безумовно би впорався.

- Як почуваєшся в ролі найвлучнішого гравця команди?

- Це приємно. Хочеться продовжувати приносити користь команді.

- Який гол давно хочеш забити? (Кому та який за виконанням)

- Переможний у фіналі якогось титульного або трофейного матчу за участі «Кривбасу». 

- Хто зі світових гравців, які виступають на твоїй позиції, подобається тобі найбільше?

- Бернарду Сілва. Максимально лаконічно - це мегатоп!

- Якщо забʼєш гол в найближчому матчі, чи готовий придумати оригінальне святкування? В кінці року УФ дасть приз за найбільш оригінальне святкування голу, як у ісландців риболовіння чи в сержиньки гнабрі поїдання ложкою.

- Вже багато ідей в світі реалізовані зірковими футболістами, тому ми приз за оригінальне святкування залишимо комусь іншому. У «Кривбасу» на меті зовсім інші призи (посміхається).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами UPL.ua

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru