Мережа мультимаркетів "Аврора" - офіційний партнер ЖФК "Кривбас"

Мережа мультимаркетів "Аврора" - офіційний партнер ЖФК "Кривбас"}

Вперше в Україні жіноча команда футбольного клубу отримала власного офіційного партнера - авторами такого знакового прецеденту стали ЖФК «Кривбас» та мережа мультимаркетів «Аврора».

Проте ця співпраця передбачає не лише спонсорську підтримку «Авророю» жіночого ФК «Кривбас» у дебютному єврокубковому сезоні, а й програму соціальної відповідальності, яка в обох спільна - впроваджувати принцип рівних можливостей для жінок і чоловіків.  Підписання договору та урочиста презентація нового партнерства відбулася 5 серпня на стадіоні «Гірник» у Кривому Розі.

«Футбол – більше, ніж гра, жіночий футбол – більше, ніж «додаток» до чоловічого, наша співпраця з «Авророю» - більше, ніж партнерство. Сьогодні ФК «Кривбас» офіційно оголошує  забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків своїм напрямом соціальної відповідальності, адже фактично це вже давно є філософією клубу – з моменту створення ЖФК «Кривбас» ми на рівних розвивали як основну чоловічу, так і нову жіночу команди.

Тепер ми маємо намір надалі більш комплексно і системно діяти у цьому напрямку, бо тепер здобули партнерів-однодумців у цьому напрямі», - зазначив віцепрезидент ФК «Кривбас» Артем Гагарін.

Маючи мільйонні аудиторії та економічну спроможність, футбол як індустрія має зобов’язання перед суспільством поширювати ідеї та цінності рівності прав і можливостей жінок та чоловіків. «Як усталено «нежіночий вид спорту», футбол  - чудове середовище для того, аби демонструвати наскільки шкідливими і нераціональними є стереотипи, особливо щодо жінок, як вони обмежують потенціал та досягнення.

Наочний приклад - успіхи нашої основної жіночої команди, яка саме зараз пише міжнародну історію клубу з Кривого Рогу, та дівчат U-15, які наразі чинні чемпіонки України. Вони доповнюють досягнення чоловічої команди. Бо найкращий результат – надання можливостей усім й у підсумку - максимальний синергетичний ефект. Ми наголошуватимемо на цьому постійно» - підсумував функціонер.

«Рівність прав та можливостей є одним із пріоритетів нашої компанії в досягненні цілей сталого розвитку. Ми давно дотримуємося його в роботі, забезпечуємо реалізацію потенціалу й талантів співробітників незалежно від статі. З ФК «Кривбас» ми маємо колегіальну філософію і спільні цінності, а завдяки укладеному партнерству просуватимемо ідею жіночого лідерства як кар’єри та способу реалізації у «нежіночих» професіях, працюватимемо зі стереотипами, аби сприяти соціальному розвитку жінок і суспільства в цілому», - підкреслила директорка з розвитку людського капіталу «Аврори» Ольга Правда.

Для реалізації спільної ідеології й послідовного створення якнайбільше позитивних прецедентів, нові партнери «Кривбас» та «Аврора» створили та підтримуватимуть роботу Хабу рівності (Equality Hub) - неформальної платформи, що має на меті:

- об’єднати стекйхолдерів, що поділяють філософію рівності прав та можливостей жінок і чоловіків та посилити спільнодію, спрямовану на практичну боротьбу зі стереотипами, дискримінацією та її прихованими наслідками, гендерно-зумовленим насильством;

- залучити експертів та експерток, лідерів і лідерок думок до постійної дискусії щодо забезпечення рівних прав та можливостей та працювати на користь підвищення обізнаності суспільства у цій темі;

- сприяти обміну досвідом і успішними кейсами;

- створювати умови для збільшення можливостей для жінок та дівчат у традиційно «нежіночих» сферах діяльності та сприяти визнанню і гідній оцінці жіночих досягнень.

Партнерство наразі укладене на 1 рік. Партнери прагнуть, аби результати цієї співпраці були відчутні не тільки у межах їхніх структур, а й у суспільстві в Кривому Розі, на регіональному рівні та в Україні в цілому. Ще одна його унікальність - ідея Хабу ініційована чоловіками та жінками, на тлі більш характерних суто жіночих проєктів солідарності.

Хаб об’єднає у собі експертизу з питання рівних прав та можливостей та практичні рішення безпосередньо від стейкхолдерів. Адже чи буде принцип рівноправ’я і однакових можливостей лише декларативним чи стане частиною нашого життя - залежить від кожної конкретної громади, бізнес-структури, організації, лідера/лідерки думок.

Нагадаємо, що влітку 2022 року в Україні була прийнята  «Державна стратегія забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на період до 2030 року». Це є свідченням того, що на державному рівні визнано -  саме це питання стане одним з ключових у післявоєнному відновленні і кожен член українського суспільства відповідальний за свій локальний внесок для глобальних позитивних змін у цьому напрямі.

Запрошуємо долучатися, слідкуйте за нашими новинами.    

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru