"Метал" - "Кривбас" 3:0

"Метал" - "Кривбас" 3:0}

У передостанньому матчі Другої ліги криворізький «Кривбас» у Харкові протистояв місцевому «Металу» в 24 турі. Обидві команди оформили дострокові путівки до Першої ліги від групи Б. Очікувалася дуже цікава гра сильних суперників й вона виправдала сподівання.

З перших хвилин «Метал», який на цьому матчі підтримувала велика кількість вболівальників – більше тридцяти п'яти тисяч, пішов уперед. Дуже активно діяв Жо, який постійно намагався загострити. Саме він завдав першого удару в матчі, коли пройшла передача на фланг, а Коцюмака трішечки не дістався до м’яча.

Льопка врятував команду. Харків’яни зі старту включили високий пресинг, й нашим хлопцям важкувато було зачепитися за м’яч. На 15 хвилині криворіжці провели першу небезпечну атаку, заробивши кутовий, але захист господарів відбився. «Метал» відповів сильним пострілом Демченко із середньої дистанції – на щастя, сфера пролетіла повз ближній кут.

Наша команда шукала середніми й дальніми передачами Квасова. Й одного разу Ярослав міг вискочити один на один, але захисник виявився спритнішим. Господарі володіли перевагою, а «Кривбас» розраховував на контратаки. На 29 хвилині тиск «Металу» втілився у гол. Танчик виконав подачу з правого флангу, а Жо, вигравши позицію, у Фатєєва й Заїменка, влучно пробив у падінні – 1:0.

На 35 хвилині Льопка здійснив сейв після потужного удару низом Підлепенця з меж карного майданчика. Криворіжці намагалися відповідати на кожний випад своєю атакою, але м’яч дуже часто відбирали на підступах до штрафного. Той же Підлепенець знову стріляв низом, цього разу, метрів з 22, але тут вже Льопка забрав м’яча до рук.

На 43 хвилині «Кривбасу» нарешті вдалася гостра флангова контратака, але піля проходу й прострілу П’ятова ніхто до шкіряного, на жаль, не дібрався. Тут же пройшла ще одна швидка контратака, але вже Горват трохи не встиг замкнути подачу Ярового. Із початком другого тайму наша команда дещо вирівняла гру. Й почала все частіше гостювати на половині поля суперника.

«Метал» провів свою гостру атаку, коли Фомін у карному майданчику прострілював на дальню стійку на Жо, який, на щастя, не влучив по м’ячу. Геннадій Прихолько спробував освіжити гру «Кривбасу» рядом замін. На 67 хвилині небезпечно у напрямку воріт пробивав з другого поверху після стандарту Федорів, але захисники підстрахували Льопку.

На 70 хвилині «Кривбас» провів швидку контратаку. Черній віддавав на хід Збуню, який вже відривався від захисника, але був зупинений за допомогою фолу. Арбітр розцінив такі дії нашого суперника як дозволені. Поступаленко, який вийшов на заміну, на 75 хвилині заробив пенальті. У власному штрафному сфолив Коцюмака.

До позначки підійшов досвідчений Фомін, й сильним ударом зробив рахунок 2:0. Зазначимо, що Льопка вгадав траєкторію польоту м’яча. Додав креативу атакам червоно-білим вихід Карнози, який прийняв участь у кількох перспективних атаках. До кінця гри криворіжці мали декілька напівмоментів, але рахунок змінити нам сьогодні не судилося.

А от господарі після однієї з контратак забили третій гол. Рязанцев з близької відстані не схибив після прострілу й вибивання Льопки - 3:0. Наші перемоги попереду.

29 травня 2021 року. Чемпіонат України-2020/2021. Друга ліга. Група Б. 24 тур. Харків ОСК «Металіст». 17:00. +23 градуси. 3230 глядачів. Поле - 5.

«Метал» (Харків) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 3:0 (1:0)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Олександр Беркут (Суми).

Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Спостерігач арбітражу: Олександр Головков (Северодонецьк).

Голи: Жо, 28 (1:0). Руслан Фомін, з пенальті, 75 (2:0). Євген Рязанцев, 90 (3:0).

«Метал» (Харків): 1. Данило Каневцев, 2. Олександр Мизюк, 24. Віталій Федорів, 22. Сергій Люлька, 9. Фарес Балулі (14. Антон Поступаленко, 58), 10. Жо (7. Владислав Нехтій, 73), 6. Андрій Ралюченко, 17. Єгор Демченко (30. Папа Гуйе, 82), 12. Євген Підлепенець (27. Володимир Шопін, 64), 34. Володимир Танчик (88. Євген Рязанцев, 79), 86. Руслан Фомін (к).

Запасні: 75. Артур Денчук, 21. Максим Багачанський, 23. Микола Ярош.

Головний тренер: Олександр Кучер.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 41. Роман Льопка – 17. Назар Маліновський, 3. Володимир Заїменко (к), 20. Дмитро Фатєєв, 19. Ігор Коцюмака – 2. В’ячеслав Рябов (13. Максим Пирогов, 66), 18. Олександр Горват (11. Віктор Берко, 57), 5. Олександр П’ятов (10. Артур Карноза, 66), 8. Ігор Яровой, 23. Андрій Ременюк (77. Олексій Збунь, 46) – 27. Ярослав Квасов (88. Костянтин Черній, 58).

Запасні: 1. Кирило Злотар, 31. Дмитро Черниш, 12. Богдан Сокол, 89. Андрій Дедяєв, 75. Гліб Попчук, 21. Іван Козак, 71. Євген Ніколашин.

Головний тренер: Геннадій Приходько.

Попередження: Віталій Федорів, 90+1. Андрій Ралюченко, 90+3. Антон Поступаленко, 90+4 - Володимир Заїменко, 44. Дмитро Фатєєв, 65.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru