"Металіст 1925" - "Кривбас" 3:1

"Металіст 1925" - "Кривбас" 3:1}

Наступного дня після домашнього переможного спарингу проти кременчуцького «Кременя» криворізький «Кривбас» відправився на Харківщину у гості до дебютанта УПЛ - «Металіста 1925».

Вже на перших секундах гри криворіжці організували швидку атаку правим флангом: Вагнер увірвався до карного майданчика, але простріл точним не вдався. Першим удар у матчі також залишився за «Кривбасом», коли Щедрий, завершуючи контратаку, пробивав метрів з 20, але влучив у воротаря.

З перших хвилин пішла цікава для вболівальника гра на зустрічних курсах, у якій гостріше виглядали наші хлопці. На 9 хвилині знову пройшла флангова контратака: Васін стріляв потужно, але Коваленко потягнув м’яча з-під поперечини. Другим темпом атаку завершував Щедрий, й знову воротар господарів був на висоті, здійснивши сейв.

Харків’яни також проводили швидкі атаки, але захист «Кривбасу» вже встигає потроху зігратися, тому діяв надійно. До середини тайму господарі жодного разу не потурбували Сарнавського. А от криворіжці знову могли забивати. Затяжна атака: Васін пробивав, здавалося, без шансів для воротаря, під поперечину, але той зумів врятувати свою команду.

На 29 хвилині пошкодження, на жаль, отримав Зотько, якого замінив гравець на перегляді, Прокопчук. Гості продовжували грати гостріше попереду, й наприкінці тайму були винагороджені. Западня допустив грубу помилку на власній половині поля: Васін підхопив м’яча та прострілив у воротарський, звідкіля точно пробив Щедрий – 0:1!

Другий тайм розпочався з небезпечного моменту біля наших воріт, й першого в матчі удару «Металіста 1925». Ткачук після кутового пробив набагато вище воріт з другого поверху. Суперник почав частіше з’являтися на половині поля нашої команди, все ж таки рахунок зобов’язував, але Сарнавський був, на щастя, без роботи.

Декілька дальніх пострілів були дуже неточними. А от «Кривбас» на 65 хвилині відповів набагато гостріше, коли Коцюмака пробивав після контратаки: рикошет, й Коваленко все ж таки забрав м’яча до рук. Перший реально небезпечний епізод біля воріт Сарнавського відбувся на 70 хвилині, коли Криськів ударом на виконання вгатив у поперечину.

Трохи пізніше ще один гострий фланговий випад харків’ян завершився пострілом Голодюка із хорошої позиції – на щастя, вище воріт. На 78 хвилині до проблем призвела чергова флангова передача. Жичиков на мить випередив Коцюмаку, розстрілявши ворота з близької відстані – 1:1. Криворіжці дещо розгубилися, віддавши ініціативу, і суперник зумів забити другий гол.

На 85 хвилині Батюшин точно пробив у дальній кут з меж штрафного - 2:1. Гордієнко був близький наприкінці гри, аби зрівняти рахунок, але трохи не влучив у ворота з меж карного майданчика. Останнє слово залишилося за суперником, коли Пономар замкнув поперечну передачу з правого флангу - 3:1.

12 липня 2021 року. Контрольний матч №5. Смт Високий, Харківська область. НТБ ФК «Металіст» (поле №1). 17:00. 80 глядачів. +30 градусів.

«Металіст 1925» (Харків) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 3:1 (0:1)

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Асистенти арбітра: Тарас Ніконенко, Гусейн Мустафаєв (обидва - Харків).

Голи: Артем Щедрий (Денис Васін), 44 (0:1). Максим Жичиков, 78 (1:1). Юрій Батюшин, 85 (2:1). Віталій Пономар, 90+1 (3:1).

«Металіст 1925» (Харків): Максим Коваленко, Максим Жичиков, Євген Ткачук, Михайло Шершень (к), Артур Западня, Артем Габелок, Євген Протасов, Дмитро Криськів, Олег Голодюк, Юрій Батюшин, Віталій Пономар.

Запасні: Денис Сидоренко, Іван Коваленко, Віталій Єрмаков, Амар Квакіч, Андрій Ременюк, Девід Еногела, Фабіньо, Валерій Блажко, Владислав Островський.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

«Кривбас» (Кривий Ріг): Богдан Сарнавський – Микита Татарков, Володимир Заїменко (к), Іван Зотько (Кирило Прокопчук, 29), Ігор Коцюмака (Дмитро Семенов, 80) – В’ячеслав Рябов, Артем Гордієнко, Вагнер Гонсалвез (Олексій Збунь, 68), Олександр П’ятов, Артем Щедрий – Денис Васін (Максим Пирогов, 85).

Запасний: Дмитро Черниш.

Головний тренер: Геннадій Приходько.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru