"Миколаїв" - "Кривбас" 1:1, пен. 3:1

"Миколаїв" - "Кривбас" 1:1, пен. 3:1}

Новий сезон Vbet Кубку України для криворізького «Кривбасу» розпочався у Миколаєві. У Другому попередньому раунді ми зустрічалися із «Миколаєвом», який являвся лідером після чотирьох турів групи Б Другої ліги.

Тренерський штаб криворіжців дав відпочити лідерам, із перших хвилин на полі з’явився найближчий резерв плюс двоє футболістів основи: Рябов і П’ятов. Перші хвилини пройшли у рівній боротьбі, гостям було складно швидко нав’язати супернику свою гру. Лише на 12 хвилині ледь не вдалася небезпечна флангова атака, коли Рябов гостро закидував на Маліновського, але того на мить випередив Фастов.

На 14 хвилині Вагнер сам заробив стандарт недалеко від лінії карного майданчика, й сам же його виконав. Але шкіряний пролетів трохи вище поперечини. Господарі відповіли своїм першим ударом на 23 хвилині, коли дуже неточно з-за меж штрафної низом пробив Росляков.

На 28 хвилині перший небезпечний момент створили червоно-білі. П’ятов виконав подачу з правого флангу – Рябов на дальній стійці не зміг замкнути: удар головою вийшов занадто слабким, й захисник виніс снаряд з лінії воріт. Спека не давала можливості командам демонструвати високі швидкості, тому моментів до перерви було обмаль.

І все ж «Кривбас» володів ініціативою, й на 30 хвилині захисник знову виніс м’яча з порожніх воріт вже після удару з розвороту Фатєєва після атаки другим темпом. На 33 хвилині ще одна небезпечна флангова атака криворіжців: П’ятов гостро прострілив, а Семенову в останній момент завадив замкнути суперник – лише кутовий.

Миколаївці грали від оборони, й зрідка контратакували. На 42 хвилині нам вдалася хороша атака правим флангом: Збунь вирішив пробивати з гострого кута, замість передачі, й момент було втрачено – вище воріт. У перерві тренери змін у складах не робили.

Другий тайм «Кривбас» розпочав ударно, й швидко забив такий жаданий гол! Фастов невдало вибив м’ча від воріт, Рябов одразу запустив у прорив Говедаріцу, який прибрав на замаху опонента й пробив низом повз воротаря – 0:1! Потужно на 58 хвилині пробивав з середньої дистанції П’ятов, але Фастов виручив господарів.

Говедаріца через хвилину здорово зіграв у відборі й сам же пробивав на виконання, але трохи не влучив у дальній кут. На 64 хвилині господарі після рідкої атаки ледь не зрівняли рахунок, коли з хорошої позиції потужно пробивав Кравченко – на щастя, шкіряний просвистів вище воріт.

У середині тайму грав дещо вирівнялася: двічі «Миколаїв» загрожував воротам Льопки, у якого до перерви роботи відверто було небагато. Голубка й Кравченко мали непогані моменти, але захист «Кривбас» витримав наступи. А от 75 хвилині ми доволі несподівано пропустили на рівному місці.

Господарі швидко розіграли стандарт, відправивши у прорив в карний майданчик Кравченка. Той виграв спринтерський забіг у Фатєєва, який все ж таки стартував пізніше, й низом пробив у дальній кут – 1:1. Після пропущенного голу криворіжцями гра вирівнялася остаточно. Пішли заміни: у нас вийшли свіжі Хобленко й Гордієнко, але у основний час більше голів не було. На нас очікували два овертайми по 15 хвилин.

На 95 хвилині «Кривбас» втратив супернагоду забити другий гол. Пішла подача з флангу, Хобленко підрізав на дальню стійку, звідкіля з гострого кута замикав Щедрий, але якимось дивом Фастов зупинив м’яча ногами на лінії воріт! Й цей епізод, на жаль, виявився доленосним для нашої команди. «Миколаїв» відповів своїм моментом на 101 хвилині, коли небезпечно після контратаки пробивав Кравченко – поряд зі стійкою.

Втома давалася взнаки, швидкості на полі впали до мінімуму. Нас очікувала серія післяматчевих пенальті. У так званій лотереї вдача була на стороні господарів. Героєм пенальті став голкіпер господарів Фастов, який потягнув удари від Семенова, Хобленка та Щедрого. Далі сенсаційно крокує «Миколаїв».

18 серпня 2021 року. Vbet Кубок України-2021/2022. Другий попередній раунд. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 17:00. 555 глядачів. +31 градус.

МФК «Миколаїв» (Миколаїв) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:1 (0:0), по пенальті - 3:1

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Асистенти арбітра: Заур Курбанов (Херсон), Олександр Лапицький (Київ).

Четвертий арбітр: Євген Єрємєєв (Миколаїв).

Спостерігач арбітражу: Віктор Чернишов (Кременчук).

Голи: Мілян Говедаріца (В’ячеслав Рябов), 51 (0:1). Сергій Кравченко, 75 (1:1).

Серія післяматчевих пенальті: Владислав Росляков - 0:0 (воротар). Дмитро Семенов - 0:0 (воротар). Анатолій Масалов - 1:0. Алексій Хобленко - 1:0 (воротар). В’ячеслав Студенко, 1:0 (воротар). Назар Маліновський - 1:1. Сергій Кравченко - 2:1. Артем Щедрий - 2:1 (воротар). Юрій Голубка - 3:1.

«Миколаїв» (Миколаїв): 12. Дмитро Фастов, 4. Юрій Голубка, 7. Анатолій Масалов, 8. Назар Мельничук, 21. Віктор Окатий, 22. Данило Фальковський (9. В’ячеслав Студенко, 56), 19. Станіслав Нечипоренко (55. Олександр Солдатов, 56), 65. Владислав Росляков, 54. Максим Сурженко (91. Ярослав Рязанцев, 85), 11. Владислав Жавко, 17. Сергій Кравченко (к).

Запасні: 74. Ростислав Бєлов, 89. Владислав Швець, 18. Андрій Боровський, 34. Павло Березянський, 67. Родіон Гончар, 15. Борис Лотоцький.

Головний тренер: Сергій Шевченко.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 41. Роман Льопка – 17. Назар Маліновський, 25. Драган Ловріч, 20. Дмитро Фатєєв, 18. Олександр Горват (50. Дмитро Семенов, 23) – 2. В’ячеслав Рябов (к) (4. Артем Гордієнко, 80), 77. Олексій Збунь, 8. Ігор Яровой (6. Клім Приходько, 68), 30. Вагнер Гонсалвез (45. Артем Щедрий, 68), 5. Олександр П’ятов – 99. Мілян Говедаріца (9. Олексій Хобленко, 80).

Запасні: 23. Богдан Сарнавський, 13. Іван Зотько, 27. Роман Дебелко, 11. Микита Татарков.

Головний тренер: Геннадій Приходько.

Попередження: Сергій Кравченко, 94. Олександр Солдатов, 103 - Дмитро Семенов, 49. Олексій Збунь, 86.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru