Мірча Луческу: Від нас чекають результату та хорошого футболу

Мірча Луческу: Від нас чекають результату та хорошого футболу}

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу відповів на питання журналістів на післяматчевій прес-конференції після гри з криворізьким «Кривбасом» - 3:1 у 10 турі VBET Ліги.

- «Динамо» сьогодні провело найкращий матч у сезоні - команда виглядала агресивно, високо пресингувала, створювала моменти. Що заважало демонструвати такий футбол раніше?

- Я просив гравців почати з чистого аркуша, забути про єврокубкові матчі та всі труднощі. У Лізі Європи у нас сильна група: «Фенербахче» йде на першому місці в чемпіонаті, «Ренн» бореться за другу позицію. Але ми - професіонали, і маємо повернутися до гри, яку показували, адже від нас чекають результату та хорошого футболу. Тому просив хлопців переступити через проблеми та виглядати сьогодні інакше.

Ми мали помилки, пов'язані з логістикою: напевно, краще було залишитися в Лодзі і продовжувати підготовку там, щоб менше переїжджати. Ми грали на рівних у програному матчі з «Бенфікою» - зараз ця команда демонструє дуже високий рівень та громить усіх у чемпіонаті. Ми вірили, що зможемо здолати «Бенфіку» у кваліфікації Ліги чемпіонів, але ця поразка збила нас з пантелику.

Хочеться сподіватися, що проблеми залишаться позаду. Ми непогано виглядали у всіх матчах, контролювали м'яч. Але те, які «подарунки» ми робили суперникам у Лізі Європи, лише додавали негативу. Допущені помилки били по команді психологічно, призводили до відсутності концентрації в ігрових моментах. Важко справлятися, коли ти чекаєш на підтримку та допомогу, а отримуєш лише критику. Я просив гравців прислухатися до моїх оцінок, а не до оцінок преси. 

- Раніше ви говорили, що новачки команди ще не готові грати. Зараз Лонвейк та Перріс отримують ігровий час, виходять на заміни. Що ви можете сказати про їх адаптацію? 

- Звичайно, їм ще потрібен час. У нас багато офіційних матчів і практично немає тренувального процесу, тому важко було оцінити стан новачків. На завтрашній ранок у нас заплановано тренування для тих, хто сьогодні не грав чи отримав мало ігрового часу, потім – переїзд. Поки мені складно визначити рівень гравців лише з одного тренування на тиждень.

- У чому, на вашу думку, полягає феномен Буяльського, який демонструє фантастичний футбол в «Динамо», але у збірну не викликається? 

- Кожен тренер запрошує гравців до збірної, слідуючи своїй філософії та баченню гри. Не думаю, що Петраков не викликає Буяльського, щоб нашкодити собі та команді. Віталій - чудовий гравець, з високим футбольним інтелектом та великим досвідом. Можливо, зараз не найкращий період і в нього, і у команди, але сьогоднішня гра вкотре показала, наскільки важливою є присутність Буяльського на полі.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг 

Теги

Зроблено в Oranges Guru