Мірослав Коубек: "Кривбас" - потужна команда, Вернидуб - справжній чоловік

Мірослав Коубек: "Кривбас" - потужна команда, Вернидуб - справжній чоловік}

Пресконференція головного тренера пльзенської «Вікторії» Мірослава Коубека та півзахисника Лукаша Калваха перед першим матчем третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи 2024\25 проти криворізького «Кривбасу».

Мірослав Коубек:

- Чи всі гравці готові до матчу?

- Так, у нас дуже багато травмованих футболістів. Але всупереч цьому ми здобули дві перемоги в перших трьох матчах чемпіонату Чехії та рухаємось далі.

- Юрій Вернидуб відзначав деяких гравців «Вікторії». А кого ви можете виділити в складі «Кривбасу»?

- Звісно, ми знаємо кожного гравця «Кривбасу», адже розбираємо їх та готуємось. Але виділяти когось я не хочу.

- Чи побачимо ми таку ж гру як в спарингу на зборах в Іспанії?

- За основу ми брали також і цю гру. Але пройшло багато часу, «Кривбас» змінився. Ми дивились гру проти «Чорноморця» і розбирали також її.

- У спарингу проти «Кривбасу» в Іспанії було дуже багато карток, гра була жорсткою. Чи очікуєте такої ж гри?

- «Кривбас» - гарна команда, добре технічно оснащена. Але і ми підсилились за цей час. Завтра на обидві команди очікує важкий поєдинок. Подивимось, якою буде гра у підсумку.

- Які є новини з лазарету команди?

- Сподіваюсь, Єдлічка встигне відновитись до завтрашньої гри. Також Валента вже розпочав силові тренування. Згодом ми побачимо їх на футбольному полі. Також чекаємо на повернення до гри Палуски.

- Юрій Вернидуб сказав, що «Кривбас» грає для народу України, який переживає важкі часи через війну. Вони дуже сильно вмотивовані. Чи враховуєте це?

- Так, хочу відзначити хоробрість та силу «Кривбасу». Вернидуб працював в Молдові, і після початку війни він вступив до лав ЗСУ. Я його дуже поважаю. Він - справжній чоловік та хоробра людина. Так, ми враховуємо цей фактор, що «Кривбас» дуже вмотивований.

Лукаш Калвах:

- Вірю, що ми добре підготовлені до цього матчу. Сподіваюсь, що зможемо здобути хороший результат, а саме перемогти в цій зустрічі.

- Що памʼятаєте зі спарингу проти «Кривбасу» в Іспанії?

- Це була товариська зустріч. Багато чого змінилось з тих пір. Це була жорстка гра. Але і «Кривбас» став сильніший з того часу, і «Вікторія». Ми добре підготовлені та чекаємо на цей двобій.

- Якого характеру матчу очікуєте завтра?

- Це буде жорстка гра. Ми побачили, як грає «Кривбас». Це бойова потужна команда. Третій раунд Ліги Європи - зовсім інший рівень. Зробимо усе, щоб отримати позитивний для нас результат.

- Чи надає вам перевагу те, що «Кривбас» грає на нейтральному полі? 

- Думаю, так. Адже не буде великої кількості їх фататів. Все ж, вони грають не вдома. А для нас це плюс, адже фанати «Вікторії» зможуть приїхати на гру. Від Чехії до Словаччини невелика відстань, і це добре.

- Чи може бути завтра вирішальною роль стандартних положень для вашої команди?

- Так, це дуже важлива річ від гри до гри. Завтра це будем одним з вирішальних факторів. Сподіваюсь, ці напрацювання допоможуть нам здобути потрібний результат.

- Матч-відповідь ви зіграєте вдома. Це перевага для вашої команди?

- Думаю, так. Адже це добре. Наші вболівальники зможуть нас підтримати.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru