На базі Академії "Кривбас" відбувся тренінг "Введення в інклюзивне тренування"

На базі Академії "Кривбас" відбувся тренінг "Введення в інклюзивне тренування"}

На базі Академії «Кривбас» відбувся тренінг «Введення в інклюзивне тренування». Тренінг за підтримки ФК «Кривбас» та Parimatch Foundation Ukraine провів Олександр Фомічов - ліцензований дитячий футбольний тренер, виконавчий директор благодійної організації «Ліга Толерантності», символ кампанії УЄФА #EqualGame (Рівна Гра), кращий тренер соціальної ініціативи  «Давай, грай» у 2019 році.

За словами Олександра Фомічова, у Кривому Розі підібралася дуже кваліфікована й досвідчена група тренерів із досвідом, яким не треба було пояснювати базові основи інклюзивних тренувань. Тренери вчилися як сприяти комфортній участі та соціалізації всіх дітей без винятку, а також розробці прогресій за технікою S-T-E-P-S із застосуванням різних форм інклюзивної взаємодії.

Десять тренерів з Кривого Рогу ознайомилися з методами інклюзивних тренувань, та закріпили теорію на полі. Серед учасників тренінгу був Сергій Балик, тренер Академії «Кривбасу».

Він поділився своїми враженнями від участі:

- Було не лише цікаво й весело, але і дуже корисно взяти участь у тренінгу. Отримана інформація сприятиме інклюзивним тренуванням для дітей з ментальними та фізичними порушеннями, які ми вже системно проводимо разом з Parimatch Foundation Ukraine.

Нагадаємо, що є можливість долучитися до проєкту «Так я можу!» у Кривому Розі і приєднатись до діючих дитячих інклюзивних груп з футболу. Для цього треба лише написати повідомлення в дірект будь-якої офіційної соціальної мережі ФК «Кривбас», після чого відповідальний співробітник клуба зв’яжеться для обговорення деталей участі.

Партнером проєкту в Кривому Розі є Державний університет економіки і технологій. Учасником тренінгу також були тренери з фізичного виховання ДУЕТ та уповноважений з питань  інклюзивної освіти та соціальної реабілітації ДУЕТ, завідувач центру креативної економіки та управління проектами, асистент кафедри права, публічного управління і адміністрування ДУЕТ Олександр Олесневич. Він відзначив важливість подібних заходів для вдосконалення роботи з дітьми з особливими потребами та досягнення оптимального рівня соціалізованості учнів і студентів з особливими потребами.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru