Назар Маліновський: У дитинстві постійно був із м’ячем

Назар Маліновський: У дитинстві постійно був із м’ячем}

Пресслужба криворізького ФК «Кривбас» представляє третю частину рубрики «День з футболістом». У багатьох футболістів нашого клубу вже є дружина та діти, але нещодавно до сімейних людей приєднався й Назар Маліновський. Весілля відбулося у рідному для пари Первомайську, а після повернення до Кривого Рогу молодята дізналися приємну новину, що чекають поповнення.

До речі, Назар це той футболіст, який після відродження «Кривбасу» став першим, хто одружився. Тож, сьогодні ми напросилися у гості до Назара та Дарини Маліновських.

Футбольний шлях

- Моя доросла кар’єра розпочалась із підписання контракту із «Металістом», я приєднався до команди U-19. Півроку до літа виступав за молодіжку, а потім у команду прийшов новий головний тренер Олександр Севідов. Й мене запросили на збори, здається, до Ужгорода, із головною командою.

Я був приємно вражений, адже не кожен день дають шанс 16-річному гравцю у дорослій команді. В «Металісті» у 2014 році були сильні молодіжки, тому багатьох запрошували до юнацьких та молодіжної збірної України. Не став виключенням і я.

Хто привів у футбол

- Це була мама. Як я себе пам’ятаю у дитинстві, постійно був із м’ячем. Як розповідає мама, ще у ходунках я зацікавився м’ячем. Й не просто кидав його, як уся малеча, а обережно ставив на землю й бив ногою. Цікаво, що мені ніхто цього не показував. Моя мама – моя підтримка. У дитинстві підтримувала мене на всіх тренуваннях, матчах.

Завжди бачив, що вона пильно стежить за моєю грою. Якщо я погано грав, то бачив, що мама переживає. Показувала кулака (посміхається). Це означало, якщо не почну грати краще, то вдома отримаю ремінця. До 12 років мама контролювала, аби я не розслаблявся. Й вона правильно робила, тому що у дитинстві міг трішечки розслабитися.

Офіційний дебют у професіональному футболі у складі «Металіста» – проти київського «Динамо». У Вищій лізі, ще й цілий тайм. Так, я знав, що буду грати. Завчасно підійшов тренер й повідомив, щоб готувався до виходу на заміну. Розумів, що треба заспокоїтися морально.

Намагався не думати про те, що граємо проти «Динамо», при великій кількості вболівальників. Але хвилювання все одно було присутнє. Після цього матчу зрозумів для себе, що можна грати із усіма, навіть проти «Динамо». Важливо бути готовим до цього: фізично й бути впевненим у своїх силах.

В гостях у Маліновських

Улюблені страви Назара – смажена картопля із великою кількістю м’яса та спецій.

Як відбувалося весілля. - 11 березня о 13:00 ми прилетіли до України з турецьких зборів, ввечері прибули до Кривого Рогу. О п’ятій ранку я був в Южноукраїнську (Миколаївська область). А вже через кілька годин починається наше весілля (посміхається). Про якийсь сон й мови не було. Щодо весілля, то все пройшло чудово, а кращою у всіх конкурсах була моя бабуся.

Більше про «День з футболістом» дивіться у нашому відеосюжеті.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru