"Оболонь" - "Кривбас" 0:0

"Оболонь" - "Кривбас" 0:0}

У 11 турі Першої ліги криворізький «Кривбас» грав у столиці України Києві проти «Оболоні». Це був перший поєдинок червоно-білих на чолі із виконуючим обов’язки головного тренера Андрієм Купцовим, який зробив деякі зміни у стартовому складі: після пошкодження повернувся Гордієнко, універсал Рябов опустився у центральну зону захисту (Заїменко пропускав гру через вилучення, а у Ловріча пошкодження), а номінальний захисник Семенов вийшов зліва у півзахисті.

Перший удар в матчі відбувся з нашої сторони, коли Хобленко потужно приклався з-за меж карного майданчика, але поруч зі стійкою. У дебюті мінімальною ініціативою володіли саме наші хлопці, які й створили перший небезпечний момент у матчі. Хобленко отримав м’яча у штрафному, й пробивав у падінні із вигідної позиції, але удар не вдався. Господарі відповіли двома поспіль гострими подачами з кутових, але наш захист зіграв надійно.

На 15 хвилині швидку контратаку «Кривбасу» завершував сильним пострілом з-під захисника Дебелко, але Литвиненко дістав шкіряного з-під поперечини просто якимось дивом. «Оболонь» вперше створила загрозу нашим воротам після неприємного удару Майданевича, який опинився першим на підбиранні, але, на щастя, м’яч просвистів повз ворота.

Червоно-білі остаточно заволоділи перевагою, й на 23 хвилині заробили пенальті! Ривок Васіна у карному майданчику Осман зупинив з порушенням правил. До позначки підійшов Хобленко, який пробив у лівий від себе кут, але воротар парирував м’яча… Тут же після кутового той же Хобленко стріляв вже з гострого кута – вище воріт.

Господарі пізніше провели свою атаку, коли на ударній позиції опинився Матяж, але Сарнавський вперше реально вступив у гру, кулаками відбивши щільний удар. Криворіжці продовжували гнути свою лінію, але після незабитого пенальті біля воріт Литвиненко вже не вистачало тієї гостроти.

У кінцівці тайму команди обмінялися напівмоментами. Після подачі зі стандарту Семенов, здається, у останній момент зняв м’яча з ноги опонента, а Дебелко, вирвавшись на ударну позицію у штрафному, влучив у захисника.

Другий тайм розпочався з атак «Кривбасу», але шанс забити мали столичні футболісти. Це Мурза пробивав злету з меж карного майданчика, але дуже неточно. У першому таймі пошкодження отримав Васін, а у другому Зотько, які були замінені. Бажаємо нашим  хлопцям якнайшвидшого повернення на поле! Господарі у деяких епізодах діяли відверто грубо, й на 69 хвилині залишилися у меншості.

Безуглий зрізав на фланзі Мостового, й заслужено побачив перед собою червону картку. Наші гравці активізувалися ще більше. На 72 хвилині Щедрий пробивав впритул після вдскоку, але Литвиненко знову дістав дуже важкий м’яч. Через хвилину криворіжці заробили небезпечний стандарт. Хобленко пробивав на силу, але вийшло дуже невдало.

З виходом на поле П’ятова й Татаркова наша гра ще більше пожвавішала, але захисники «Оболоні» діяли щільно, й моменти давалися вже важкувато. Після кутового й відскоку на 87 хвилині мав краще пробивати Рябов, але снаряд зрізався з ноги. Не краще пробив з лінії штрафного пізніше й Дебелко - також набагато вище. Вже у компенсований час гарна нагода після контратаки була у П'ятова, якому асистував Дебелко, але й цього разу м'яч просвистів над воротами. 0:0 - суперники розділили очки.

1 жовтня 2021 року. Чемпіонат України-2021/2022. Перша ліга. 11 тур. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 17:30. +16 градусів.

«Оболонь» (Київ) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:0

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Асистенти арбітра: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва - Одеса).

Четвертий арбітр: Клім Заброда (Київ).

Спостерігач арбітражу: Едуард Валенко (Львів).

«Оболонь» (Київ): 72. Василь Литвиненко, 5. Олександр Осман, 16. Павло Лук’янчук, 15. Олег Бородай, 3. Микита Безуглий, 55. Олексій Лобов, 11. Іван Матяж (к), 13. Ігор Мединський (24. Єгор Прокопенко, 83), 4. Олексій Майданевич, 7. Артур Мурза (99. Дмитро Олійник, 90+3), 18. Костянтин Черній (10. Олег Слободян, 63).

Запасні: 1. Назарій Федорівський, 9. Олександр Батальський, 21. Олексій Щебетун, 6. Юрій Мате, 2. Микита Глошардін, 88. Максим Покотилюк, 77. Алекс Чідомере.

Головний тренер: Валерій Іващенко.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський - 73. Денис Балан, 2. В’ячеслав Рябов (к), 13. Іван Зотько (5. Олександр П’ятов, 57), 22. Андрій Мостовий – 4. Артем Гордієнко, 6. Клім Приходько, 39. Денис Васін (45. Артем Щедрий, 29), 9. Олексій Хобленко (11. Микита Татарков, 81), 50. Дмитро Семенов – 27. Роман Дебелко.

Запасні: 41. Роман Льопка, 20. Дмитро Фатєєв, 17. Назар Маліновський, 8. Ігор Яровой, 77. Олексій Збунь, 18. Олександр Горват, 30. Вагнер Гонсалвез.

В. о. головного тренера: Андрій Купцов.

Попередження: Олександр Осман, 23. Олексій Лобов, 49. Василь Литвиненко, 90+2 – Клім Приходько, 38. Артем Гордієнко, 42. Андрій Мостовий, 82.

Вилучення: Микита Безуглий («Оболонь»), 69.

На 23 хвилині Олексій Хобленко («Кривбас») не реалізував пенальті (воротар)

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru