Офіційна заява ФК "Кривбас"

Офіційна заява ФК "Кривбас"}

ФК «Кривбас» хоче припинити всі маніпуляції навколо інциденту з активними вболівальниками клубу.

В першу чергу хочемо заявити, що наш клуб жодним чином не підтримує використання димових шашок. Це недопустимо ні на стадіоні, ні, тим паче, у пасажирському транспорті. Ми засуджуємо подібну поведінку фанатів, і клуб регулярно сплачує штрафи за використання піротехніки під час змагань ПФЛ. Але у цій ситуації є багато «але». 

Так, дійсно, група фанатів клубу, які приїхали підтримати команду на виїздну гру чемпіонату Другої ліги до Нікополя, була затримана на пероні вокзалу через галасливу поведінку у вагоні потягу. Один (!!!) з вболівальників вчинив опір працівникам поліції, за що на нього згодом було відкрито кримінальне провадження. Але на цьому вся правда, яку пишуть у ЗМІ, закінчується. 

Журналісти вказують у своїх статтях неправдиві данні, маніпулюють фактами та підставляють фейкові фото з Інтернету. Наприклад: «22 протоколи складено поліцією», хоча реально було затримано 10 осіб, і дев’ять з них було звільнено ще до початку матчу.

«Футбольні фанати трощили вагон і приставали до пасажирів», при тому, що жодних збитків Укрзалізницею не було зафіксовано, а люди спокійно сиділи поряд з хлопцями впродовж всієї поїздки. Все це видно на відео, які було опубліковано в мережі. Також, аналізуючи ці відео, чітко видно, що світлини, які додають деякі ЗМІ заради клікабельності своїх статей - звичайний фейк. 

Як розказав нам віце-президент ФК «Кривбас» по роботі із вболівальниками Вадим Іващенко: «Інформація, яка з’явилася у деяких ЗМІ, м’яко кажучи, перебільшена. Фанати дійсно вели себе галасливо у потязі, співали пісні, але чіпляння  до інших пасажирів, псування вагонів та агресивна поведінка  – вигадки ЗМІ. Так, з початку у вагоні окрім хлопців були інші пасажири, але їх попередили, що буде голосно і деякі з них перейшли до інших вагонів, але були і ті, хто заволів залишитись». 

Ця поїздка не була організована клубом, тому про деякі деталі ми дізналися з відеозаписів, викладених у мережі. Чесно кажучи, ми були здивовані тим, з яким настроєм поліція зустрічала вболівальників.

На цьому відео https://youtu.be/VwtOs5Rvvo0 чітко видно, як невідомий чоловік в штатському у супроводі поліції спочатку (на 00:08) направляється до виходу з вагону, розмахуючи гумовим кийком, а потім, як інша людина в штатському (на 01:15) б’є гумовим кийком одного з ультрас ФК «Кривбас» без особливої необхідності.

Можемо допустити, що саме агресія із боку нікопольских правохоронців могла спровокувати наших вболівальників, адже в цьому сезоні це вже сьомий виїзний поєдинок і жодного разу не було ніяких проблем з поведінкою наших фанатів. 

Криворізькі вболівальники вже багато років підтримують наш клуб. Навіть в ті часи, коли він припинив своє існування, ультрас підтримували зв’язок, та відіграли значну роль у відродженні ФК «Кривбас». Багато з них захищали і досі захищають нашу країну на сході, а деякі навіть віддали за неї життя. Ми дуже цінуємо їх підтримку і можемо упевнено сказати: «Кривбас» - це ми!

Звертаємось до представників ЗМІ і просимо Вас користуватися тільки офіційною інформацією і з будь-яких питань звертатися до прес-служби ФК «Кривбас».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru