Офіційна заява ФК "Кривбас"

Офіційна заява ФК "Кривбас"}

ФК «Кривбас» категорично не погоджується з рішеннями арбітрів в матчі 6 туру VBET Ліги «Кривбас» - «Минай». Взагалі клуб не розуміє, яким чином використовувалася система VAR.

Хочемо нагадати, що система VAR може бути використана лише у чотирьох випадках, які впливають на футбольний матч. Це голи та порушення правил перед голами; рішення про пенальті та порушення правил перед пенальті; прямі червоні картки; помилкова ідентифікація футболістів

В матчі «Кривбас» - «Минай» (епізод з першим попередженням Дібанго) мали справу з останнім випадком: VAR міг бути застосований при помилковій ідентифікації особистості, яка порушила правила. Сфолив Волошин, але покарання у вигляді жовтої картки чомусь отримав Дібанго. Суддівська бригада за допомогою VAR мала виправити помилку, яку допустив арбітр. Але цього не зробила.

Виникають питання і щодо моменту, коли Дібанго отримав другу жовту картку, та покинув футбольне поле. Суддя зафіксував відмахування в обличчя суперника зі сторони гравця «Кривбасу». То ж за таке порушення мав би отримати червону. Але Дібанго побачив перед собою другу жовту картку. В даному випадку суддя знову не звернувся за допомогою VAR, попри те, що мова ймовірно йшла про третій випадок застосування системи - пряму червону картку. Ми переконані, що, мабуть, було б доречно судді повторно переглянути цей епізод та прийняти зважене рішення.

Враховуючи перелічені факти, клуб буде вимушений оскаржувати обидві жовті картки Дібанго, які він отримав в поєдинку з «Минаєм».

Ми не є прихильниками теорії змов, але вважаємо доцільним нагадати про решту епізодів в попередніх матчах, коли, на нашу думку, щодо нашого клубу (як першої команди, так і U-19) були застосовані сумнівні суддівські рішення.

ФК «Кривбас» переконаний, що заради чесного та неупередженого суддівства відповідальні структури українського футболу мають дати оцінку подібним випадкам, які суттєво впливають на фінальні результати матчів першості УПЛ. З цим закликом звертаємось до Комітету арбітрів і до Комітету з етики та чесної гри, й особисто до Лучано Лучі та до Франческо Баранки, які їх відповідно очолюють.

ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru