Олег Кожушко: Цей бронзовий сезон увійде в історію "Кривбасу" надовго

Олег Кожушко: Цей бронзовий сезон увійде в історію "Кривбасу" надовго}

Нападник криворізького «Кривбасу» Олег Кожушко поспілкувався з Інтернет-виданням Футбол 24. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- У певний період сезону здавалося, що «Кривбас» може замахнутися й на більше. У вас теж було це відчуття?

- Якби не було зимової паузи, то, напевно, так (усміхається). Ми перебували на дуже хорошому ходу. Але настала зимова пауза і все довелося розпочинати з нуля. Ловити старт, не губити очки, закріпитися хоча б у п’ятірці. Бачимо, що сталося з «Поліссям» - були другими, поруч з нами, а зараз аж шості. Те саме могло відбутися й з «Кривбасом»: 2-3 матчі програли і до побачення.

- Для вас особисто це буде дебют у єврокубках. Проти кого мрієте зіграти? Там вам вже готують у Лізі Європи справжніх монстрів…

- Я про це ще не думав, адже поки триває чемпіонат - всі думки пов’язані з останніми матчами. Чув, що нам при певних розкладах може випасти і «Аякс», і «Челсі» навіть. У будь-якому випадку, на кого б не потрапили - це буде гарна і сильна команда. Буде приємно позмагатися.

- Проти «Чорноморця» ви провели свій 100-й матч в УПЛ, з вісьмома голами входите до провідних снайперів сезону. Демонструєте зараз свій найкращий футбол?

- Це однозначно найкращий сезон у моїй кар’єрі. Намагатимуся, щоб наступний був ще кращим. Треба підіймати планку і забивати ще більше м’ячів, поліпшувати свою майстерність.

- Віктор Леоненко виділяє для себе зі знаком «плюс» лише двох нападників сьогоднішньої УПЛ – це Климчук з «Руху» і ви…

- Чув, читав. Звичайно, коли про тебе говорять, це приємно. Кажу ж: якщо я вже підняв цю планку, треба в наступному сезоні забити, принаймні, не менше.

- Останні декілька невдач не підмочили бронзового настрою?

- Я вважаю, бронзові медалі нам ніщо не в змозі зіпсувати. Це ж праця всього сезону. У те, що ми здобудемо ці медалі, вірили далеко не всі навколо. Приємні емоції від чудового результату річної роботи вже нічого змазати не зможе. Звичайно, дві поразки поспіль - це неприємно. Але так чи інакше цей сезон увійде в історію «Кривбасу» на дуже довго.

- У складі «Кривбасу» вистачає легіонерів. З ким можете порозумітися з пів слова?

- На полі - з Іваном Дібанго. Я вже розумію, що він буде робити. Якщо прострілюватиме - треба бігти просто у ворота (усміхається). У нього гарна передача. Також можу виділити Іліча. Якщо він розвертається, я знаю, що може віддати мені за спину. Команда тренується щодня, тому плюс-мінус розумієш кожного - що він може і що буде робити на полі.

- Іван Дібанго став одним із головних відкриттів цього сезону. Як він у житті?

- Іван як дитина - дуже добрий і веселий. У нього менталітет не такий, як в інших легіонерів команди. Іван більше на нас схожий.

- Наш козак?

- Так! Вже й мову трохи розуміє. З ним легко у спілкуванні. Та й футболіст він чудовий.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Футбол 24

Теги

Зроблено в Oranges Guru