Олег Таран: З нетерпінням очікую повернення "Кривбасу" до УПЛ

Олег Таран: З нетерпінням очікую повернення "Кривбасу" до УПЛ}

Пропонуємо до вашої уваги черговий матеріал із циклу «Легенди ФК Кривбас».

На матчі Суперматчі до Дня Незалежності України у Кривому Розі муж символічними збірними України та Європи інтерв'ю клубній пресслужбі дав легендарний наставник нашої команди 1997-2000, 2007-2009, 2012-2013 років Олег Анатолійович Таран.

Саме із цим тренером пов'язані найбільший успіх в клубній історії: бронзові нагороди ЧУ (двічі), вихід до фіналу Кубка України, а також виступи в єврокубках. Наші двері завжди для вас відчинені, Олег Анатолійович!

- Олег Анатолійович, поділіться спогадами про Кривий Ріг та «Кривбас».

- Кривий Ріг – найрідніше місте для мене, адже більшу частину тренерської кар’єри провів саме тут. Для мене велика честь знаходитись сьогодні тут, серед друзів, чудових людей, вболівальників. Мене переповнюють почуття, адже «Кривбас» - більша частина мого життя.

Думаю, ми залишили тут після себе гідну пам’ять, і тепер дуже приємно, що люди відносяться до нас із великою повагою та шаною.

- Як сприйняли новину про відродження «Кривбасу»?

- (зітхає) Пам’ятаєте, як ми сумно закінчували у 2013 році… Тоді ситуація в Україні була нелегкою. «Дніпро» й «Арсенал» також спіткала доля «Кривбасу». Але останні півроку ми боролися не дивлячись ні на що: грали безкоштовно заради вболівальників, заради міста, заради слави трудящих Кривого Рогу.

По-іншому просто не могли тоді до всього цього відноситися. Дуже вдячний усім, хто причетний до відродження ФК «Кривбас». Насправді, це великий збіг обставин, що так вийшло, адже й Володимир Олександрович Зеленський з Кривого Рогу.

Президент України – справжній патріот Кривого Рогу. Вважаю, що тільки завдяки йому відбулася ця знамення для клубу подія. Якби не Володимир Зеленський, ніякого відродження «Кривбасу» не було. Тепер з нетерпінням очікую виходу нашого клубу до УПЛ, й завоювання як мінімум бронзових нагород, тобто повторення нашої історії (посміхається).

- Вболівальники дуже часто цікавляться, де ж зараз працює Олег Таран?

- Минулого року працював у «Перемозі»: Євген Яровенко був головним тренером, я ж просто допомагав йому. Потрібно працювати там, де тебе цінують та поважають. Кожен повинен мати свою честь та гідність.

Зараз я просто відпочиваю вдома: купаюся в басейні, займаюся риболовлею, виховую собаку. Мій син пішов по моїх стопах: працював тренером у «Буковині», «Перемозі». Зараз допомагає Олександру Грицаю у «ВПК-Агро». Він дуже талановитий, комунікабельний, сучасний тренер, та повинен перевершити мої досягнення.

За «Кривбасом» зараз слідкую дуже пильно та уважно, дивлюся кожну трансляцію нової команди. Дуже добре знайомий із Геннадієм Приходьком, Андрієм Купцовим, Володимиром Книшем, іншими тренерами. «Кривбас» зараз на шляху створення нової команди, тому їй потрібен час, аби налагодити зв’язки.

За такої потужної підтримки з усіх боків «Кривбас» обов’язково посяде як мінімум другу сходинку Першої ліги та повернеться до УПЛ. Наступного літа з вами зустрінемося на відкритті оновленого стадіона «Металург».

- Що б ви побажали вболівальникам «Кривбасу»?

- Я їх просто обожнюю та люблю. Вони нас підтримували завжди, навіть у важкі часи. Ніколи не залишать улюблений клуб в біді. Всім передаю великий привіт. Дуже радий усіх бачити. Передаю привіт усьому Кривому Рогу, моєму улюбленому місту!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru