Олександр Бабич: Наразі основне завдання - підготуватися до турецьких зборів

Олександр Бабич: Наразі основне завдання - підготуватися до турецьких зборів}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Олександр Бабич розповів клубним журналістам про вихід команди з відпустки та подальші плани на зимову підготовку до другої частини сезону.

- Усі футболісти один за одним скучили, скучили за футболом: відбулася емоційна зустріч. Розпочалася перша робота у новому році: гравці проходять поглиблений медогляд. Перший час будемо працювати без навантажень. Сьогодні приділили увагу як роботі із м’ячем, так і надали можливість подихати на футбольному полі, провели невеликий фартлек (різновид інтервального тренування з постійною зміною темпу руху).

На першому занятті хлопці проявили багато емоцій, у всіх горять очі. До нас приєдналася велика група орендованих футболістів, яких ми повинні переглянути протягом першого збору й визначитися щодо їх подальшої долі.

- На що будете робити акцент на першому зборі?

- Основне завдання – підготуватися до турецьких зборів. Необхідно закласти фундамент, буде багато функціональної роботи, без м’яча. Якщо дозволять погодні умови, попрацюємо на відкритому повітрі, із м’ячами. Заплановано три двосторонні матчі, під час яких переглянемо потенційних новачків.

- Про турецькі збори: коли визначитеся щодо складу «Кривбасу», який поїде на другий та третій етапи підготовки?

- Це буде відомо ближче до кінцівки першого збору. Визначимося щодо орендованих гравців, на кого можемо розраховувати, а також, хто з новачків може підсилити «Кривбас». Новачки? Плануємо підсилити одну-дві позиції. Новачки можуть приїхати як до Кривого Рогу, так і приєднатися до нас вже у Туреччині.

 - Які плани на турецькі збори?

- Виліт заплановано на 8 лютого. Проведемо два збори по 11 березня. Заплановано низку контрольних матчів. У Туреччині зробимо акцент на роботу із м’ячем, техніку, тактику. Під час спарингів згадаємо та налагодимо наші ігрові зв’язки, взаємодію.

- Чому в Туреччині «Кривбас» буде мешкати спочатку у Ларі, а потім у Белеку?

- В моїй практиці траплялося, що ми перебували близько трьох тижнів в одному готелі, це дуже сильне психологічне навантаження. Тому вирішили два збори розбити по два тижні. Ми приїдемо до Туреччини, коли буде вже не так багато дощів. Генеральний директор клубу Володимир Баєнко заздалегідь побував у Туреччині: перевірив усі умови. Якість тренувальних полів та умови проживання відповідають нашим вимогам, якісній підготовці.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru