Олександр Бабич: У "Кривбасі" буде правильний здоровий колектив

Олександр Бабич: У "Кривбасі" буде правильний здоровий колектив}

Сьогодні керівництво криворізького ФК «Кривбас» представило футболістам та адміністрації команди нового головного тренера - відомого спеціаліста Олександра Бабича.

Олександр Олександрович після першого тренування із командою відповів на питання клубної пресслужби, у якому розповів про шлях до Кривого Рогу, свої амбіції на чолі клубу, поділився думками щодо майбутнього «Кривбасу».

- Як з’явилася пропозиція очолити «Кривбас»?

- Цього тижня мені зателефонували керівники клубу, генеральний директор Володимир Баєнко. Зізнаюся, для мене це було несподіванкою. Пояснили, що є група кандидатів на посаду головного тренера «Кривбасу». Поцікавилися моїм баченням роботи у клубі. Пізніше ми знову зв’язалися, обговорили все більш детально, й керівництво зупинилося на моїй кандидатурі.

- Які ваші враження після першого тренування із командою?

- Нам треба познайомитися із усіма ближче. Але ті матчі, які передивився у виконанні «Кривбасу», та, ознайомившись із завданнями клубу, розумію, що роботи буде дуже багато. Звісно, будемо налаштовуватися на позитивний результат у кожному матчі. Для цього потрібно буде багато працювати. Будемо намагатися максимально швидко пояснити гравцям, що від них потрібно, та максимально швидко очікуємо на реакцію у відповідь.

- Ви прийшли із своїм тренерським штабом. Познайомте будь-ласка із помічниками.

- Мої помічники, це ті люди, котрі знають мої вимоги. Задоволений, що керівництво «Кривбасу» почуло мене, й команда швидше зрозуміє, чого ми від них вимагатимемо. Перший помічник – Володимир Белаков, з яким я працював у «Маріуполі». Він кваліфікований спеціаліст. За часів кар’єри футболіста виступав на позиції центрального півзахисника у складі «Ворскли».

Пройшов хорошу тренерську школу, працюючи помічником Миколи Павлова у «Ворсклі». Олександр Лавренцов – певно, легенда «Кривбасу». Зізнався, що їде до «Кривбасу» як до себе додому. У нього залишилися дуже хороші спогади про Кривий Ріг. Тут він провів пам’ятний період кар’єри.

Артем Філімонов – молодий талановитий спеціаліст. Хлопець дуже інтелектуальний; людина, у якої є своя думка. Хоче вчитися й розвиватися. Також грав у футбол, але через травму рано закінчив кар’єру. Не може себе уявити без футболу, й ми йому у цьому допоможемо.

Олександр Малахов – тренер-аналітик. Працюємо пліч-о-пліч ще з часів «Чорноморця». Аналізує гру суперника, й доволі швидко надає мені необхідну інформацію щодо аналізу тренувань, суперника. Добре знає мої вимоги.

- Перед «Кривбасом» стоять серйозні задачі. Які шляхи ви бачите задля їх досягнення?

- По-перше, необхідно підняти психологічний дух команди. Казав й буду казати, що у футболі все завжди попереду. У футболі є три результати: перемога, нічия та поразка. Нас влаштує тільки перемога. В першу чергу, мені потрібно переговорити із кожним футболістом «Кривбасу». Хочу, аби гравці завжди виходили на поле у доброму гуморі й тільки із позитивними емоціями. Без посмішки та якихось жартів, гумору тренування будуть нудні. В моїй команді завжди правильний здоровий колектив. Впевнений, так буде і у «Кривбасі», й у гравців очі будуть горіти по-новому.

- Чи пам’ятаєте матчі проти «Кривбасу» за часів кар’єри футболіста?

- Можу сказати, що «Кривбас» завжди був міцною командою, проти якої важко грати. Мобільний силовий колектив. Якщо не помиляюся, «Кривбасу» я забив найбільше голів (посміхається). Здається, три голи, ще й Старцеву забивав. Приємні спогади. Дуже радий, що такі команди повертаються на футбольну мапу професійних клубів України.

- Як будете готувати команду на прийдешній матч проти «Волині»?

- Нам потрібно у максимально короткий термін проаналізувати функціональний та психологічний стан «Кривбасу». Розберемо суперника, й будемо готуватися. Нас влаштує тільки максимально позитивний результат.

- Якими будуть ваші перші слова до вболівальників нашої команди?

- Вболівальники «Кривбасу» завжди палко підтримують команду, й це дуже помітно. Ми завжди граємо для глядачів, вболівальників. Тому наші футболісті ніколи не будуть покидати футбольне поле байдужими. Мій принцип: ми будуємо команду на чесності, повазі та самопожертві задля командного результату. Попереду дуже багато роботи. «Кривбас» це ми!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru