Олександр Бабич: Виконали усю заплановану роботу на першому зборі

Олександр Бабич: Виконали усю заплановану роботу на першому зборі}

Головний тренер «Кривбасу» Олександр Бабич підвів підсумки першого зимового навчально-тренувального збору, який команда провела у Кривому Розі, а також поділився планами на турецький етап підготовки до сезону.

- Ми залишилися задоволеними тим, як провели ці збори. Враховуючи погодні умови, виконали практично усю заплановану роботу. Робота була нелегкою: багато бігових занять, тренажерний зал. Але хлопці, молодці, вони витримали навантаження, й в принципі ми пройшли цей збір без травм. На сто процентів можу занести цей етап нам до активу.

- Як оціните фізичну форму команди наразі?

- У нас ще достатньо часу до першого офіційного матчу. На першому зборі робили акцент на функціональному стані хлопців. Ми залишилися задоволені тим, у якому стані вони вийшли з відпустки. Тестування показало, що на канікулах, гравці виконували наші завдання. На даний момент ми готові процентів на 60.

- Чи не скучили футболісти саме за матчами, адже на першому зборі проходили тільки двосторонки?

- Так, але ми наголошували на тому, що треба трішки потерпіти. В Туреччині буде більше роботи з м’ячами, попрацюємо над завершальною стадією атак. Не хотіли працювати над цим тут, у Кривому Розі: боялися, аби футболісти не зазнали травм на штучному покритті. Ми заклали фундамент, а в Туреччині буде більш цікава робота. Й навантаження, які ми запропонуємо, ляжуть на команду значно легше.

- Новачків поки у нас двоє. Чи очікувати ще підписань до початку другої половини сезону?

- Ми підписали двох центральних захисників: Бухала та Павлюка. До того ж, хочемо якісно підсилити позицію центрального півзахисника. Розуміємо, що гравців треба шукати вже з прицілом на УПЛ. Можливо, ближче до офіційних матчів, ще когось підпишемо. Працюємо, шукаємо. Вважаю, будь-який клуб не відмовиться від хорошого якісного новачка.

- Який настрій в колективі перед турецькими зборами?

- Все чудово. Так, бачимо, що навантаження дають своє. Перший збір завершили двосторонкою, й хлопці добре відпрацювали. Один зі складів виграв 3:2, ми емоційно привітали їх. Вихідні перед турецькими зборами хлопці повинні побути із родинами, відпочити, емоційно розвантажитися.

- Чи визначилися ви зі списком гравців, які поїдуть до Туреччини?

- Так. З нами поїдуть також Ловріч та Збунь, які відновлюються після травм. В Туреччині вони будуть відновлюватися під нашим контролем. До Туреччини їде 31 футболіст. Беремо таку кількість гравців, адже збір тривалий, й на третьому зборі нас очікують навіть по два матчі на день. До того ж, беремо групу молодих виконавців. Це Ніколашин, Семеніхін. З U-19 це Чернявський, Вілівальд, Панов, Мусолітін. Хочемо, аби вони притерлися до першої команди.

- Вболівальників цікавить, які критерії підбору спаринг-партнерів на турецькі збори?

- Ми підбирали суперників вищого рівня, суперників із УПЛ, амбіційні команди. Також цікаво зіграти із різними стилями. Є спаринг зі шведами: силовий суперник. Латвійський «РФШ» демонструє хороший європейський стиль. Так, ми ще не повністю визначилися із суперниками в Туреччині. Плануємо по можливості знайти опонентів як можна сильніших.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru