Олександр Гуськов: Пишаюся, що маю відношення до відродження "Кривбасу"

Олександр Гуськов: Пишаюся, що маю відношення до відродження "Кривбасу"}

Півзахисник Олександр Гуськов приєднався до криворізького клубу на старті сезону. І майже одразу став постійним гравцем основи. Про улюблену позицію на полі, період життя у Києві та амбітні плани з «Кривбасом» хавбек розповів клубній пресслужбі.

- Олександре, ти є вихованцем футболу Кіровоградської області. І перші кроки у дорослому футболі робив у складі «Олександрії». Не шкодуєш, що не вдалося закріпитися у команді, яка в 2015 році вийшла в УПЛ?

- Перш за все, хочу сказати, що я вдячний «Олександрії» за те, що повірили в мене і дали можливість розвиватися у професійному футболі. Звичайно ж, хотілося б пограти у складі цієї команди і в УПЛ, і в єврокубках. Але це футбол - і з рішенням тренерського штабу тоді я не міг сперечатися.

Скажу ще: уже наприкінці мого перебування у складі олександрійців у мене, так вже склалося, майже не було ігрової практики. А саме ігрова практика для футболіста має бути на першому місці.

- Потім у твоїй біографії числяться «Полтава» та «Буковина», але надовго ти в цих клубах не затримувався. Проте столична «Оболонь-Бровар» стала для тебе справжнім рідним домом. Три сезони і 84 матчі за цей період - солідний показник. Що скажеш про життя у Києві? Чи сподівався потрапити в УПЛ з цим колективом?

- «Оболонь» після «Олександрії» дійсно стала моїм другим домом. У цьому клубі я три роки під час кожного тренування і кожного матчу намагався викладатися на всі 100, працювати на позитивний результат. Звичайно, хотілося разом із цим клубом зіграти у Прем‘єр-лізі.

Хто знає, можливо ще все попереду. А щодо столиці - звичайно, Київ - це місто великих можливостей і яскравих емоцій. Київ і команда подарували мені нових друзів, чимало цікавих зустрічей і незабутніх моментів. За все це я безмежно вдячний «Оболоні».

- У вересні ти приєднався до «Кривбасу». Амбітний клуб, проте все-таки - це Друга ліга. Не боявся, що у твоїй кар’єрі настане спад після зниження планки?

- «І кожен фініш - це, по суті, старт». Ні, я ніколи не боявся і не боюся змін. Навпаки: для мене «Кривбас» - це амбітний і цікавий проєкт, це клуб з єдино правильною мотивацією - мотивацією підвищення у класі. І дуже сподіваюся, що стану частиною нової історії криворізького клубу.

- Як з’явився варіант із криворізьким клубом? Чи приїздив знайомитися з інфраструктурою і тренерським штабом?

- Агент зателефонував і запропонував варіант контракту із «Кривбасом». Я знав, що тренер зацікавлений у мені як у професіоналі, тож сумнівів не було - я зібрав речі та приїхав до Кривого Рогу.

- Твій дебют у «Кривбасі» вийшов, м’яко кажучи, невдалим. Несподівана виїзна поразка від дніпровської «Перемоги». Що не вдалося у тій грі? Невже штучний газон так негативно вплинув на команду?

- Я не вважаю свій дебют прямо-таки невдалим. Адже саме поразки вчать нас перемагати, дають поштовх для самовдосконалення і сумлінної роботи над помилками.

Загалом щодо гри з «Перемогою», на мою особисту думку, ми, з одного боку, не змогли реалізувати всі свої потенційно гольові моменти, а з іншого - мали проблеми із концентрацією гравців усієї команди. Чомусь у певні ключові моменти були неуважними, не догравали до кінця там, де потрібно було це зробити.

- Потім колектив підкосив спалах коронавірусу. Що було найважчим у той період?

- Я, до речі, належав до тієї частини гравців, яких коронавірус тоді не підкосив. Звичайно, хвороба позначилася на тимчасових кадрових втратах команди, вплинула на календар наших ігор (деякі довелося перенести на пізніший термін, а одну гру - навіть на наступний рік). Але головне, як на мене, що всі перехворіли без суттєвих ускладнень і змогли повернутися до звичного ритму життя клубу.

- Першу частину «Кривбас» завершив четвертим. Команда спроможна на кращий результат? Що насамперед потрібно виправити на полі?

- Я вірю в те, що команда гідна підвищення у класі. І всі хлопці, які виходять на поле, доводять це своєю самовіддачею. Важко сказати, що саме потрібно виправляти, я ж не тренер (посміхається).

Гадаю, наступна частина сезону буде більш вдалою для нас: гравці вже більше «притерлися» один до одного, тренерові зрозумілішими стали наші сильні та слабкі сторони. Трохи удачі і футбольного фарту на додачу до професійних якостей команди - і у нас все вийде!

- Як провів півтора місяці відпустки? Де відпочивав і як підтримував фізичну форму?

- Почалася моя відпустка не дуже вдало - мій тест на коронавірус показав позитивний результат. Загалом переніс хворобу, я вважаю, легко - просто не відчував запахів кілька тижнів. Тож через хворобу полетіти на відпочинок нам не вдалося... Майже всю відпустку провів у Києві.

Після хвороби - був період відновлення, тренувався вдома. А коли отримав негативний тест на ковід - нарешті вже розпочав активні тренування і на свіжому повітрі. А новорічні та різдвяні свята провів у родинному колі.

- Яку позицію на футбольному полі ти вважаєш найріднішою і найкомфортнішою для себе?

- Я всю свою кар’єру у професійному футболі граю на позиції лівого вінгера. Кілька ігор грав на позиції нападника, проте все-таки позиція крайнього півзахисника для мене найкомфортніша та найрідніша.

- Поговоримо про побут. Ти у Кривому Розі був три неповних місяці. Чи привозив у місто свою сім’ю? Де мешкаєте?

- Я знімаю квартиру в одному з районів Кривого Рогу. Поки мешкаю сам: рідні час від часу приїздять у гості. У нареченої - улюблена робота в Києві, тому поки переїздити до Кривого Рогу вона не хоче.

- Чи встигнув ознайомитися із містом і його цікавими місцями?

- Знайомство з містом у мене ще попереду, сподіваюсь, що знайду щось особливе.

- «Кривбас» - команда з великою історією. Щось чув про клуб до трансферу?

- Звичайно, я знаю, що свого часу ця команда грала і в УПЛ, і в єврокубках. Потім був не найкращий період для клубу. І от зараз «Кривбас», мов фенікс, знову починає відроджуватися. І я пишаюся тим, що маю безпосереднє відношення до цього відродження. І тепер вже ми творимо історію клубу разом!

- Які цілі перед собою ти ставиш на другу половину сезону?

- Мета одна - разом із клубом отримати медалі за підвищення у класі. Як скандують наші вболівальники: «Тільки Кривбас! Тільки перемога!».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru