Олександр Шовковський: Чудово розуміли, що проти "Кривбасу" буде непросто

Олександр Шовковський: Чудово розуміли, що проти "Кривбасу" буде непросто}

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Шовковський підсумував домашній матч проти криворізького «Кривбасу» - 3:1 в 29 турі УПЛ на пресконференції.

- Вітаю наших вболівальників з перемогою. Дякую нашим захисникам та захисницям за можливість проводити ці матчі, за можливість проводити чемпіонат України. Всі бажаємо їм здоров’я, якнайшвидше повернутися додому з Перемогою. І щоб ця війна якнайскоріше закінчилась. Сьогодні попросив хлопців бути до кінця професіоналами. Й так готуватися до гри, знаючи та розуміючи настрій, із яким готується команда під керівництвом Юрія Вернидуба. Чудово розуміли, що буде непросто, хоча «Кривбас», як і ми, свої турнірні завдання виконав. Наші матчі завжди відрізняються принциповістю. Дуже цікаво грати, але при цьому непросто.

- У першому таймі ви експериментували та спробували схему з трьома захисниками. Експеримент вдався?

- Коли немає турнірних завдань, то можна вдатися до певних експериментів. Дуже багато команд грають за цією схемою, тому, маємо розуміти, що, можливо, потрібно буде перебудовуватися. Ми мали моменти, могли забивати, не все вдавалось. Гра пішла не так, як ми планували, тому в перерві вирішили повернутися до нашої традиційної схеми. Але, вважаю, що цей перший тайм додасть нам певних варіантів у майбутньому.

- У першому таймі Ярмоленко отримав кілька болючих ударів. Чи все з ним гаразд?

- Там були зіткнення, ігрові моменти, які завжди трапляються у футболі. Сподіваюсь, нічого серйозного не було. Після гри спілкувався з Андрієм, він нормально себе почуває, все буде добре. Також було жорстке зіткнення у Бражка, він отримав удар. Думаю, день-два, і він також відновиться.

- Залишилася гра з «Рухом», яка також нічого не вирішує в турнірному плані. Чи варто ризикувати гравцями збірної України?

- Після гри з «Шахтарем» у мене була розмова з головним тренером національної збірної. Ми говорили про стан гравців, їхнього ставлення до роботи. І домовились, що футболісти виходять на цю гру, грають максимально, і після цього матчу ми даємо їм міні-відпустку, щоб вони могли відпочити близько тижня і надалі вже починали підготовку до Євро-2024 у складі збірної

- Наскільки ви розраховуєте на Антона Царенка, який не мав багато ігрової практики?

- На жаль, сталось так, що Антон отримав пошкодження, яке не давало йому можливості повноцінно працювати з командою. Він багато пропустив, і лише останній тиждень-два він почав набирати ті кондиції, яких ми очікуємо від нього. Він - наша бойова одиниця, ми на нього розраховуємо.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru