Олександр Шовковський: "Кривбас" показав велике бажання грати дуже активно

Олександр Шовковський: "Кривбас" показав велике бажання грати дуже активно}

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував домашній матч проти криворізького «Кривбасу» - 2:1 у 9 турі УПЛ на пресконференції.

- Вітаю наших вболівальників з дуже важливою перемогою. Ми чудово розуміли, яка сьогодні гра на нас очікувала. Команди, які очолює Юрій Вернидуб, завжди вирізняються великим бажанням грати дуже активно, місцями агресивно. Тому ми налаштовували своїх гравців, що в першу чергу саме в цих компонентах не повинні не поступитися опоненту. До цього додалася непроста логістика. Дуже добре, що ті гравці, яких я не міг залучити у матчі з «Хоффенхаймом», а це Андрій Ярмоленко та Віталій Буяльський, пропустивши декілька днів, провели одне тренування і все-таки зуміли сьогодні вийти на футбольне поле та допомогти нам.

Тому що в такому графіку грати 12-ма - 15-ма гравцями дуже непросто.  Саме тому з самого початку сезону в нас була ротація складу, ми давали можливість грати всім, аби всі відчували себе важливою частиною нашої команди. Це певною мірою дає свої результати. 

- Окрім напруженого графіку чи є ще якісь причини того, що команда не дуже переконливо зіграла після перерви?

- Саме навантаження, яке останнім часом на нас лягло, і логістичні проблеми, повʼязані з війною, яка йде у нас в Україні, є головною причиною. Безумовно, свіжості нам у цій грі не вистачало. 

- Чи можна змінити домашнє місто на єврокубкові матчі аби полегшити логістику?

- Місто вже було заявлене, і це неможливо змінити. До речі, Ярмоленко і Буяльський лише вчора провели повноцінне тренування разом з командою. Після гри з «Хоффенхаймом» ми не могли розраховувати на Піхальонка та Бражка. У Піхальонка надрив камбаловидного мʼязу сухожилля. Це мінімум три тижні, а далі буде видно. У Бражка мало того що є ушкодження ребер, ще й привідний мʼяз. Саме через це їх з Олександром не викликали до національної збірної. Натомість довикликали Андрія Ярмоленка та Віталія Буяльського. 

- Як проходить адаптація Герреро? Чому йому сьогодні не дали шанс виконати пенальті?

- Я ніколи не вирішую, хто битиме 11-метровий удар. Вирішують гравці. Стосовно його адаптації – навколо нього нормальна аура, нормальна атмосфера. Він вже майже повністю інтегрувався як особистість. Йому треба ще розуміння і ті футбольні навички, які він має, адаптувати до тих вимог, які у нас є в команді. Для цього потрібен час. Але я задоволений його діями.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru