"Олександрія" - "Кривбас" 1:0

"Олександрія" - "Кривбас" 1:0}

Криворізький «Кривбас» зіграв перший матч нового сезону УПЛ в Олександрії. Тільки один новачок з семи зʼявився у стартовому складі червоно-білих: Кожушко. В цілому сьогодні Юрій Вернидуб довірив місце у старті футболістам, які грали у минулому сезоні.

Перший момент у матчі створили червоно-білі, коли Стецьков пробивав з хорошої позиції головою, але, на жаль, вище воріт. А от відповідь олександрійців стала результативною. Бескоровайний послизнувся на рівному місці після вкидання ауту, мʼяч було перехоплено. Шулянський з меж штрафного пробивав, як здалось неточно, але рикошет від Стецькова і – 1:0.

Після цього прикрого моменту знадобився деякий час, аби «Кривбас» прийшов до тями. До середини тайму господарі тримали мʼяча під контролем, й нам було важко будувати атаки. Але все ж хороші епізоди для взяття воріт були. Активно працював справа дебютант Кожушко, саме з його флангу прийшов момент, коли в останню секунду удар заблокували.

Й майже тут же проти Кожушка порушили правила у чужому карному майданчику, але з незрозумілих причин свисток арбітра промовчав. Криворіжці заволоділи ініціативою, але залишились у меншості. І знову проблеми на рівному місці. Арбітр Ярослав Козик з Мукачева не поставив штрафний на Хомченовському, пішла контратака й необовʼязковий жорсткий фол від Семотюка.

Пішла штовханина. Семотюка мінімум два рази  штовхнули два гравці «Олександрії». Арбітр «розібрався» у даній ситуації краще не придумаєш: вилучив Семотюка і навіть не показав попереджень футболістам господарів. «Кривбас» залишився у меншості, пішла нервова гра. Але навіть у меншості ми були цікавіші попереду, ніж суперник.

У перерві у нашому складі відбулось дві заміни: вийшли ще два дебютанти – Іліч та Бізімана. Луньов пішов на вістря атаки. І дебют другого тайму ми провели активніше. Двічі не вистачало у штрафному буквально лічених сантиметрів для удару, захист «Олександрії» також діяв відчайдушно. У середині тайму гра вирівнялась, все ж відчувалось, що граємо у меншості.

Олександрійці діяли за рахунком: не поспішали йти вперед, а обороні приділяли максимум уваги. Комбінаційний футбол криворіжцям перестав даватись, й ми перейшли до довгих передач, але й це результату не приносило. В кінцівці хороший момент мав спочатку Задерака, який низом потужно пробивав з гострого кута, але воротар потягнув, а Устименко не встиг на добивання; а потім Блізніченко стріляв після хорошої комбінації, але, на жаль, повз ворота.

Розпочинаємо новий сезон з прикрої поразки.

30 липня 2023 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 1 тур. Олександрія, Кіровогр. область. КСК «Ніка». +29 градусів.

ФК «Олександрія» (Олександрія, Кіровогр. обл.) – «Кривбас» (Кривий Ріг) - 1:0 (1:0)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Асистенти арбітра: Семен Шлончак, Євген Петраков (обидва - Черкаси).

Четвертий арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).

Спостерігач арбітражу: Ігор Хіблін (Хмельницький).

Делегат УАФ: Ярослав Деревʼянко (Дніпро).

Гол: Артем Шулянський, 4.

«Олександрія» (Олександрія): 77. Микита Шевченко, 4. Владислав Бабогло (к), 8. Кирило Сігеєв, 9. Владислав Калітвінцев, 10. Андрій Кулаков (15. Андрій Андрейчук, 68), 11. Артем Шулянський (22. Даніл Скорко, 81), 18. Сергій Логінов, 19. Родіон Плакса (25. Іван Калюжний, 68), 21. Олександр Бєляєв (7. Артур Авагімян, 58), 30. Юрій Копина, 55. Євгеній Смирний (5. Роман Савченко, 58).

Запасні: 1. Віктор Долгий, 2. Олександр Мельник, 3. Демʼян Чубатий, 17. Ярослав Базаєв, 20. Данііл Ващенко, 27. Іван Матюшенко, 44. Георгій Єрмаков.

Головний тренер: Руслан Ротань.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук – 7. Андрій Понєдєльнік, 13. Данило Бескоровайний, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго – 78. Олег Кожушко (99. Віктор Блізніченко, 78), 11. Микита Татарков (8. Джихад Бізімана, 46), 14. Максим Луньов (18. Денис Устименко, 78), 17. Владислав Семотюк, 10. Дмитро Хомченовський (94. Максим Задерака, 85) – 27. Роман Дебелко (23. Хрвоє Іліч, 46).

Запасні: 30. Володимир Маханьков, 1. Богдан Хома, 2. Вʼячеслав Рябов, 45. Володимир Вілівальд, 6. Клім Приходько, 15. Данило Гончарук.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Владислав Бабогло, 18. Андрій Кулаков, 33. Сергій Логінов, 55 - Олег Кожушко, 66.

Вилучення: Владислав Семотюк («Кривбас»), 31.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru