Ольга Басанська: Стиль гри Єфімако приносить задоволення футболісткам

Ольга Басанська: Стиль гри Єфімако приносить задоволення футболісткам}

Захисниця криворізького ЖФК «Кривбас» Ольга Басанська відповіла на питання клубної пресслужби.

- Які твої перші враження від перебування у «Кривбасі»?

- Мікроклімат у команді – просто топ! Приємно працювати у такій атмосфері. Це додає наснаги та допомагає об’єднатися навколо досягнення позитивних результатів. Гарний настрій і віра в себе – важливий інгредієнт у рецепті перемоги.

- Що можеш сказати про стиль керування командою Володимира Єфімако? Виділи три особливості у його роботі.

- Мені імпонує бачення футболу Володимира Олександровича. Він пропагує атакувальний футбол. Звичайно, такий стиль приносить задоволення гравчиням. Ми багато працюємо над тактикою. А під час безпосередньо гри отримуємо корисні підказки. Це не просто емоційні вигуки, а саме конкретне ігрове коригування. Це свідчить про компетенцію і професіоналізм.

- Чому, на твою думку, у жіночому футболі така велика різниця між командами? (Дуже часто матчі закінчуються з рахунком з різницею у 5-8 м’ячів).

- Мені здається, проблема нашого жіночого футболу - відсутність дитячих шкіл, академій, які б виховували футболісток. Крім того, у нас у чемпіонаті дуже мало насправді кваліфікованих тренерів. Сподіваюся, коли я закінчу кар'єру на одного такого стане більше (сміється).

Якщо серйозно, то, звичайно, хотілося б бачити більш конкурентний чемпіонат та давати справжній бій топ-командам у Лізи чемпіонів на рівні збірних. Все це потребує часу. «Кривбас» - один з тих клубів, які саме і проводять гарну роботу в цьому напрямку.

Тут крута академія і медіа-підтримка команди. Як футболісткам, нам наразі треба тренуватися, аби демонструвати гарну гру, красивий футбол і це теж зробить важливий внесок у розвиток жіночого футболу. Я вірю, що у найближчі роки цілком можливо скоротити дистанцію між найсильнішими європейськими командами та українськими клубами.

- Що можеш сказати про наступного суперника – ЖФК «Атекс»?

- Думаю, тренери поділяться з нами важливою інформацією щодо майбутнього суперника: які в них сильні та слабкі якості та за якою схемою вони грають.  Наразі ж можу сказати, що не слід звертати увагу не результат їх першого матчу (0:8 від «Ладомиру»).

Футбол тим і цікавий, що непередбачуваний… У них дуже досвідчена тренерка Алла Гресь, багато молодих гравчинь, яки мотивовані проявити себе. Впевнена, на нас чекає цікавий поєдинок.

- Чим ти живеш окрім футболу? Розкажи, як проводишь вільний час.

- Я люблю активний відпочинок, захоплююсь багатьма іншими видами спорту. Бувають вихідні, коли можу пограти у великий теніс, покататися на велосипеді. Інколи проводжу час по-домашньому, можу поїхати в місто та просто гуляти.

- Пригадай найемоційніший момент свого життя.

- Найемоційніший і пам'ятний момент був коли ми з «Житлобудом-1» дійшли до 1/16 фіналу Ліги Чемпіонів. Тоді ми здолали за сумою двох матчів кіпрський «Апполон» (1:2 на виїзді та 3:1 вдома).

Саме заради таких моментів кожен з нас і займається цим спортом і обожнює його. Моя мрія – як мінімум повторити, а можливо і перевершити це досягнення з «Кривбасом»!

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru