"Олімпік" - "Кривбас" 0:2

"Олімпік" - "Кривбас" 0:2}

Криворізький «Кривбас» у 16 турі гостював в столиці України - Києві. Гра проти «Олімпіка» була однією з центральних в турі. Головний тренер Олександр Бабич з перших хвилин випустив тих одинадцяти футболістів, які перемагали у Житомирі тиждень назад.

Суперник у останніх турах демонструє непогані результати, піднявшись вже на п’яту сходинку. Щоправда, гра розпочалась з атак «Кривбасу», у дебюті Татарков виконував дуже гостру подачу з правого флангу, але Шеремета не дав завершити комбінацію, впевнено зігравши на виході. «Олімпійці» відповіли через п’ять хвилин, коли Дмитренко наважився на дальній постріл – дуже неточно.

Червоно-білі володіли ініціативою, й на 12 хвилині мали відкривати рахунок, але, на жаль, Дебелку не вистачило лічених сантиметрів, аби замкнути низову передачу Хобленка. Гості діяли попереду набагато активніше, але й захист «Олімпіка» намагався грати дуже щільно, не даючи криворіжцям простору. На 18 хвилині серія подач з кутових біля воріт Шеремети завершилась підбором Мостового й тут же ударом – повз ворота.

На 27 хвилині ми забили такий потрібний до перерви гол! Вкидання з ауту, подача зліва Хобленка, й удар у дотик головою Рябова з незручної позиції. М’яч по дуже цікавій траєкторії залетів у ближній кут – 0:1! Що й казати, гол-красень! Пропустивши, донеччани активізувалися, й дещо вирівняли гру. Небезпечна флангова атака у середині тайму ледь не призвела до проблем, але Рябов перехопив гострий пас у власному карному майданчику.

Вперше до перерви по-справжньому вступив у гру Сарнавський лише на 40 хвилині, коли врятував після контратаки й потужного удару Прядуна з середньої дистанції. Небезпечно було й згодом після затяжної атаки й завершального пострілу Трубочкіна – над поперечиною. Кінцівка тайму пройшла переважно на половині поля «Кривбасу».

Другий тайм розпочався з неприємного удару Семчука з лінії карного майданчика – трохи вище воріт. На 57 хвилині свою небезпечну атаку провів й «Кривбас». Дебелко прострілював на Васіна, але захисник був першим на м’ячі. Друга половина гри проходила у в’язкій боротьбі, жоден з суперників не володів ініціативою. Господарі активно йшли вперед, намагаючись зрівняти рахунок, але й криворіжці не відсиджувалися на своїй половині поля.

Певно, перший на двох за такої гри удар відбувся на 70 хвилині, коли без підготовки здалеку пробив Балан, який нарешті відновився після пошкодження – дуже неточно. Дуже гостро гості атакували своїм лівим флангом. Двічі можна було забивати вдруге після стрімких атак, але не вийшло. Особливо небезпечно було після проходу Щедрого й його ж пострілу – над воротами.

Й все-таки кропітка робота на лівому фланзі принесла свої плоди на 87 хвилині, коли той же Щедрий, традиційно один з найактивніших у складі нашої команди, пронісся по бровці після швидкого розіграшу стандарту (тут поаплодуємо Гордієнку), - увірвався у штрафний та низом чітко пробив у дальній кут - 0:2! Це перемога!

30 жовтня 2021 року. Чемпіонат України-2021/2022. Перша ліга. 16 тур. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 13:15. 235 глядачів. +8 градусів.

«Олімпік» (Донецьк) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 0:2 (0:1)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Асистенти арбітра: Віктор Нижник (ВІнниця), Дмитро Козорезов (Одеса).

Четвертий арбітр: Клім Заброда (Київ).

Спостерігач арбітражу: Євген Котенко (Суми).

Голи: В’ячеслав Рябов (Олексій Хобленко), 27 (0:1). Артем Щедрий (Артем Гордієнко), 87 (0:2).

«Олімпік» (Донецьк): 1. Тимофій Шеремета, 19. Вадим Семчук (15. Микита Ходаковський, 85), 6. Артем Цурупін (к) (3. Олександр Шевченко, 85), 8. Роман Яловенко (9. Ігор Кірієнко, 77), 12. Максим Прядун, 24. Володимир Дмитренко, 91. Артем Ковбаса (7. Жуніор Гбамбл Бі Нене, 57), 5. Юрій Глущук (99. Андрій Стрижак, 71), 4. Ілля Ходуля, 23. Вадим Новиков, 2. Іван Трубочкін.

Запасні: 25. Владислав Рибак, 31. Вадим Прокопенко, 98. Антон Калайтан, 14. Владислав Мудрик, 97. Андрій Карвацький, 11. Іван Білий, 77. Максим Літовченко.

Головний тренер: Сергій Літовченко.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський – 11. Микита Татарков, 3. Володимир Заїменко (к), 50. Дмитро Семенов, 22. Андрій Мостовий – 8. Ігор Яровой (4. Артем Гордієнко, 46), 2. В’ячеслав Рябов (73. Денис Балан, 64), 39. Денис Васін (5. Олександр П’ятов, 84), 9. Олексій Хобленко (91. Данило Полонський, 90+3), 45. Артем Щедрий – 27. Роман Дебелко (16. Крістіан Іліч, 75).

Запасні: 41. Роман Льопка, 20. Дмитро Фатєєв, 18. Олександр Горват, 24. Зураб Гігашвілі, 17. Назар Маліновський.

Головний тренер: Олександр Бабич.

Попередження: Максим Прядун, 20. Володимир Дмитренко, 24. Юрій Глущук, 60. Іван Білий, 66. Олександр Шевченко, 90+5 – Ігор Яровой, 45+1.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru