"Париж" - ЖФК "Кривбас": 6 вересня о 22:00. Дебютуємо у Лізі чемпіонів!

"Париж" - ЖФК "Кривбас": 6 вересня о 22:00. Дебютуємо у Лізі чемпіонів!}

Жіночий ФК «Кривбас» дебютує у Лізі чемпіонів! Наш перший суперник – «Париж» (Paris FC Féminines), бронзовий призер чемпіонат Франції. Без сумніву це історична та важлива подія для усього Кривого Рогу! Адже вперше футбольний клуб з нашого міста зіграє у найпрестижнішому клубному турніру Європи.

Жіночий «Кривбас» у останньому матчі чемпіонату впевнено обіграв у Вінниці «ЕМС-Поділля» - 5:0 та у доброму гуморі вирушив до шведського Лінчепінгу, де відбудеться матч проти парижанок. Команда Костянтина Фролова прибула до Швеції у неділю транзитом через Польщу. Наші дівчата вже встигли провести перші тренування у Лінчепінгу.

Щодо «Парижу», то у минулому сезоні підопічні 50-річної французської спеціалістки Сандрін Субейран зайняли третє місце у чемпіонаті Франції, що дозволяє кваліфікуватись до Ліги чемпіонів. «Париж» засновано у 1971 році під назвою «Етуаль Спортів де Жювізі-сюр-Орж». У 1985 році клуб змінив назву на «Жювізі Ессон». У сезоні-1991/92 років команда вперше виграла чемпіонат Франції.

Суперник є 6-разовим чемпіоном країни, 8 разів команда вигравала срібні нагороди, 11 разів, в тому числі, у минулому сезоні, - бронзові. У 2005 році «Париж» здобув Кубок Франції. Свою теперішню назву наш майбутній суперник отримав у 2017 році, коли був придбаний ФК «Париж». Найвище досягнення у Лізі чемпіонів – півфінал у сезоні-2012/13. Суперник базується у передмісті Парижа – 31-тисячному містечку Вірі-Шатійон. Домашній стадіон «Робер Бобен» у місті Бондуфль.

Останні контрольні матчі парижанок перед грою з червоно-білими: 09.08 – «Андерлехт» Бельгія – 2:1; 18.08 – «Аякс» Нідерланди – 3:0; 27.08 – «Гавр» Франція – 0:2; 01.09 – «Сент-Етьєн» Франція – 6:2.

У іншому півфіналі першого етапу турніру нашого квартету зійдуться лондонський «Арсенал» та шведський «Лінчепінг». Переможці півфіналів зіграють у фіналі за право виступити у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, а команди, які поступляться в 1/2, проведуть матч за третє місце.

Вболіваємо за жіночий «Кривбас» у матчі Ліги чемпіонів!

«Париж» (Париж, Франція) - ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг, Україна).

6 вересня 2023 року. Ліга чемпіонів-2023/2024. Перший етап, півфінал. Лінчепінг, Швеція. Стадіон «Лінчепінг Арена». 22:00.

Суддівські призначення:

Арбітр: Меріма Челік (Боснія і Герцеговина).

Асистенти арбітра: Тамара Дошен (Боснія і Герцеговина), Павлета Рашкова (Болгарія).

Четвертий арбітр: Крістіна Георгієва (Болгарія).

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru