Прінс Аду: У "Кривбасі" мотивує Задерака. Дуже його ціную та поважаю

Прінс Аду: У "Кривбасі" мотивує Задерака. Дуже його ціную та поважаю}

Нападник криворізького «Кривбасу» Прінс Аду дав велике інтервʼю авторитетному Інтернет-виданню Український футбол. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- Прінсе, розпочнімо наше інтервʼю з питань, звідки ти родом, адже про це мало що відомо українським вболівальникам. Ти народився в Гані в місті Суньяні. Розкаже про своє рідне місто. Можливо, воно чимось схоже на Кривий Ріг чи якесь інше українське місто?

 - Так, це моє рідне місто та адміністративний центр області Боно. Воно дуже гарне, дуже чисте та привабливе для туристів. Там народилось багато талановитих футболістів: Афрійє Аква, Фелікс Афена-Гьян. Але особисто я є фаном гри Асамоа Гʼяна, це легенда нашої збірної. Щодо міста Суньяні, то можу його порівняти з Дніпром, обидва не є столицями країн, але досить великі та комфортні для життя.

- В Африці багато родин є багатодітними. А в тебе ще є брати і сестри?

- Так, у мене ще чотири брати та дві сестрички. Одна з моїх сестер грає у футбол в юнацькій шкільній команді. Один з братів - також професійний гравець та виступає в Боснії на позиції нападника. Ще один грає в Суньяні в місцевій Академії. В моїй родині між всіма дуже теплі відносини, ми завжди на звʼязку.

- Хто з ганських, а можливо, світових футболістів був твоїм кумиром у дитинстві? На кого ти хотів був схожим, коли був ще маленький?

- Асамоа Гʼян. Ганська суперзірка. Він завжди був для мене взірцем.

- Як на тебе вийшов «Кривбас»?

- Мої агенти повідомили, що мною цікавиться «Кривбас», тож я розумів, що мені треба працювати ще більше, щоб потрапити сюди. Адже це буде кроком вперед в моїй карʼєрі. Так воно і вийшло. Я був дуже схвильований новиною, про те що український клуб мною зацікавився. В цілому був в захваті, що зʼявилась така можливість. Не думав про війну в Україні, тому що, коли граю у футбол, думаю тільки про процес гри. Коли виходжу на поле, то забуваю про всі складнощі, які ми зараз проживаємо разом в Україні. 

- Що найбільше вразило чи здивувало після приїзду до Кривого Рогу?

- Я був у захваті та одночасно приємно здивований від можливостей клубу, якості полів, бази, тренувань. Усі моменти, які стосуються футболу мене в Кривому Розі приємно здивували. Можу сказати, що мене також здивувала погода. Зима тут досить холодна пора року, але я в захваті саме від літньої погоди в Україні. Щодо людей, то вони всі дуже дружелюбні, комунікативні, та завжди допоможуть.

- Хто з гравців «Кривбасу» найстаранніший на тренуваннях?

- Макс Задерака. Саме цей гравець мене мотивує, коли я його бачу. Коли новий гравець приходить у клуб, він завжди знаходить таку людину, яка його мотивує, за якою йдеш. І можу сказати, що тільки вийшовши на поле у футболці «Кривбасу», одразу зрозумів, що Задерака мене надихає і поза полем його характер мені дуже імпонує. Я взагалі його люблю, поважаю, ціную (посміхається).

- З останніх пʼяти Чемпіонатів Світу збірна Гани пропустила всього один, у 2018 році. Можна сказати, що ганський футбол знаходиться на підйомі?

- Я можу сказати, що 2018 рік був найгірший для нас, адже ми не приймали участь на Мундіалі. Але як найкращий рік я можу виділити 2010, коли Гана дісталась чвертьфіналу. Ганський футбол зараз стрімко розвивається, це дійсно правда.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Ukrfootball.ua

Теги

Зроблено в Oranges Guru