Рафаель Бандейра: Хочу гідно представити Португалію в Україні

Рафаель Бандейра: Хочу гідно представити Португалію в Україні}

Португальський новачок криворізького «Кривбасу», захисник Рафаель Бандейра дав перше інтервʼю у якості гравця червоно-білих.

- Рафаель, вітаємо в Україні! Які перші враження від прибуття до нашої країни, а також ФК «Кривбас»?

- Я чув багато про Україну, знаю що йде несправедлива війна, яку розпочала росія. Сподіваюсь, що невдовзі ваша країна переможе і буде встановлений мир. Щодо клубу, то дуже радий приєднатися до «Кривбасу». Я ознайомився з умовами тренувань та проживання – все на дуже високому рівні.

- Ти – перший португалець в історії ФК «Кривбас». Чи знав про цей факт?

- Так, я знаю про це. Я перевіряв склад команди за останні роки. Цей факт для мене є великою мотивацією показати свої найкращі якості та гідно представити Португалію в Україні.

- Як взагалі виник варіант з «Кривбасом»? Можливо, з кимось радився?

- Скаути «Кривбасу» вийшли на мого агента та почали перемовини. Коли мій представник розповів про варіант з «Кривбасом», то я сказав, що мене все влаштовує. Особливих перешкод не було.

- Як пройшло перше тренування з «Кривбасом»? Як вважаєш, чи багато часу тобі знадобиться для адаптації?

- Я вважаю, що моя адаптація в Україні проходить нормально. Раніше я грав в Італії та Франції, і все було добре. Не думаю, що виникнуть проблеми тут. Тож я сподіваюсь на швидку адаптацію у «Кривбасі».

- Що знав про ФК «Кривбас» раніше? Можливо, знав про успіхи нашого головного тренера Юрія Вернидуба на міжнародній арені?

- Я слідкував за чемпіонатом України цього сезону та бачив класні матчі у виконанні «Кривбасу». Мене вразила гра команди та її результати. Це також вплинуло на мій вибір. Щодо головного тренера, це Юрій Вернидуб - дуже кваліфікований спеціаліст. Він добре співпрацює з молодими гравцями та вміє розкривати таланти. Це дуже добре для моєї кар’єри. 

- Ти обрав номер 25. Чому саме цей номер?

- Номер 25 завжди був зі мною по життю – це знають мої рідні, товариші та партнери по командам. Цей номер щасливий для мене, тож я не хочу щось змінювати в цьому плані.

 - Правий захисник – твоя рідна позиція. Чи можеш зіграти на інших позиціях?

- Так, окрім праворуч в захисті я можу грати як вінгер, а також можу зіграти на лівому фланзі. Проте я буду діяти на тій позиції, де потрібно буде тренеру.

- Ти грав у Академіях «Спортінга» та туринського «Ювентуса». З ким зі світових зірок футболу перетинався у колишніх командах?

- Один з тих, з ким я раніше грав – це Рафаель Леао. Він дуже класний хлопець та великий професіонал. Ми добре товаришуємо, він позитивний і завжди посміхається.

- ФК «Кривбас» – твій новий клуб. Які очікування від співпраці та які завдання ставиш перед собою у «Кривбасі»?

- Сезон доволі довгий, тому я хочу допомагати своїй новій команді та прогресувати від матчу до матчу. Разом з «Кривбасом» я хочу пробитися до єврокубків. Відчуваю, що нашій команді це під силу.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru