Роман Дебелко: Сезон для себе та для "Кривбасу" оцінюю позитивно

Роман Дебелко: Сезон для себе та для "Кривбасу" оцінюю позитивно}

Нападник криворізького «Кривбасу» Роман Дебелко дав інтервʼю Інтернет-виданню Український футбол. Найактуальніші момент бесіди до вашої уваги.

- Ви родом з Франківщини, але кар'єру починали в «Металурзі» Д. Як туди занесло хлопчину з Івано-Франківської області?

- Мене помітили на турнірі в Тернополі, в 15-річному віці. Там були команди з Донецька. Я забив кілька голів і мене покликали в «Металург». Я досить пізно почав займатись, не був з 6-7 років у великій академії. На момент турніру в Тернополі лише два роки тренувався в ДЮСШ у Івано-Франківську, оскільки раніше туди потрапити не було можливості. Життя завжди пов’язував із футболом, але до 13 років грав лише на районному рівні, бо батьки не хотіли відпускати далеко від дому.

- У Донецьку ви були з 2008-го по 2014 рік, але за дорослу команду «Металурга» так і не зіграли. Що завадило закріпитись?

- Напевно все ж висока конкуренція. Клуб ставив перед собою високі завдання та запрошував топових легіонерів й змагатись за місце у першій команді було дуже важко. А особливо, коли ти ще дуже молодий.

- У весняній частині сезону ви так і не зіграли за «Кривбас». Спочатку це була травма, а потім Роман Дебелко щоразу залишався на лаві запасних. Що зараз із вашим здоров'ям?

- Я здоровий. Якби не міг грати, то просто б не потрапляв у заявку. У футболістів є професійна травма: ми часто б'ємо по м'ячу й на фоні цього виникає запалення. Воно загострилось, був дискомфорт і я деякий час не міг тренуватись. Однак, дякуючи Богу, відновився і добре почуваюсь.

- Як ви оцінюєте для себе сезон 2023/24?

- Лише позитивно, адже, по перше, у такий час ми маємо можливість грати у футбол, займатись улюбленою справою. По друге, команда посіла третє місце й повторила рекорд криворізького футболу. І це в другий сезон після дебюту в УПЛ. Я достатньо зіграв (605 хвилин - Прим.) аби принести користь команді, тому так - оцінюю позитивно.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривбас за матеріалами Українського футболу

Теги

Зроблено в Oranges Guru