Роман Льопка: Приємно, що "Кривбас" повернувся у футбол

Роман Льопка: Приємно, що "Кривбас" повернувся у футбол}

Воротар криворізького «Кривбасу» Роман Льопка поділився думками щодо першої частини чемпіонату.

- Перша частина сезону: якою вона була у твоїх очах?

- Сподобалося те, як ми почали сезон: впевненні перемоги в кубку, в чемпіонаті. Далі траплялись як злети, так і падіння. Але це футбол. Так, у підсумку «Кривбас» знаходиться на четвертому місці, але, не забувайте, що попереду дуже багато ігор. Ми обов’яково виправимося й виконаємо задачу на цей чемпіонат, не сумніваюся.

Так, у деяких матчах ми зобов’азані були набирати більше очок, й зараз знаходилися вище в таблиці. У нашій групі дуже хороші сильні суперники, через те у кожному матчі результат непередбачуваний. Чотири клуби реально претендують на півищення в класі, тож навесні боротьба за два перших місця загостриться.

- Протягом сезону відчувалася підвищена увага до виступів «Кривбасу» після його відродження?

- Звісно. Приємно, що «Кривбас» повернувся у футбол. Розумію віболівальників, які з перших днів після відродження жадають бачити клуб на вершині. Але, не забуваємо, що нова команда нещодавно сформувалася. Вважаю, ми непогано зібралися, й в цілому демонстрували хороші результати.

Перед кожним матчем тягар відповідальності дуже великий, адже хочемо порадувати вболівальників перемогою й хорошим футболом. Хочеться висловити подяку керівництву, яке створило гарні умови для розвитку.

- У нас в команді три сильних воротаря: ти, Злотар і Черниш. Які у вас відносини?

- Робочі відносини. Тренування проходять легко й невимушено, багато шуткуємо, все добре. Кожен з нас старається показати максимум вмінь, адже не знаємо, що станеться завтра. Сьогодні добре відпрацював, а потім можеш отримати травму. Не можу сказати, що у нас хтось краще за іншого. Здорова конкуренція.

Навіть на тренуваннях намагаємося пропустити якомога менше, щоб головний тренер помітив роботу, та довести, що саме ти номер один: гідний грати в основному складі.

- Повернемося до чемпіонату: кого з суперників вважав головними конкурентами перед стартом сезону та чи виправдалися очікування?

- По-перше, це «Метал». Знаю людей, які там працюють, слідкував за їх виступами протягом сезону. Певно, це найсильнійший суперник. По-друге, «Металург». Вони хочуть повернутися на той рівень, де вже грали рік тому. Футбольна команда, я би сказав, яка грає на прекрасному стадіоні.

- Порівнюючи два домашніх матчі «Кривбасу», в яких не повинно було бути проблем, але: «Нива» на Кубок 0:1 та «Миколаїв-2» чемпіонат 1:1. Якщо була б можливість переграти одну з цих зустрічей, яку ти вибрав?

- Я би переграв матч проти «Миколаєва-2», адже кубок кубком, але в чемпіонаті очки потрібніші. Прикро, що арбітр помилився у епізоді з моїм вилученням, й це позначилося на кінцевому результаті. Отже і на розподілі місць в таблиці. Чесно кажучи, не вважаю себе винним, це суддівська помилка.

- Двотижнева коронавірусна пауза, яка виникла у «Кривбасі», позначилася на нашому виступі в сезоні?

- У нас дуже хороший підбір кваліфікованих виконавців, які доповнюють один одного у випадку травм або дискваліфікацій. Між польовими гравцями теж існує чимала конкуренція. Так, десь вірус послабив фізичні можливості деяких гравців, але тренер знайшов варіанти складу серед здорових, які гідно замінили хворих.

- В попередніх клубах Романа Льопки десь була така гаряча фанатська підтримка не тільки вдома, а й на виїздах?

- У нас дуже потужна підтримка, за якої грати одне задоволення. За часів виступів в «Зірці» нас підримували у гостях, але фанатів збиралося небагато. В свою чергу «Кривбас» має відданих фанатів, які живуть футболом. Навіть за несприятливого рахунку вони женуть нас уперед. На кожному матчі, навіть не вдома, вони створюють дуже круту атмосферу.

На жаль, через ситуацію із COVID-19 фанати не мають змоги підтримувати нас усім складом, але навіть це не заважає ім робити своє діло. Велика подяка від усього клубу їм за підтримку.

Щодо відпустки, то вільний час проводимо із дружиною у сімейному колі: спочатку погостювали в Кропивницькому, зараз знаходжуся в рідному селі в Мар’янівці (Кіровоградська область). Нікуди виїзджати не планую. Ситуація з COVID-19 не дозволяє поїхати до великих міст або полетіти за кордон.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru