Роман Тимощук: Коментатор має коментувати нейтрально, це стосується і матчів "Кривбасу"

Роман Тимощук: Коментатор має коментувати нейтрально, це стосується і матчів "Кривбасу"}

Коментатор домашніх матчів «Кривбасу» в УПЛ на клубному Ютуб-каналі криворізького клубу Роман Тимощук дав інтервʼю Інтернет-виданню Tribuna. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- Ви писали у Фейсбуку, що не плануєте повертатись до коментаторської професії та не бачите для себе перспектив у футболі. Тепер ви коментуєте домашні матчі «Кривбаса». Чому вирішили прийняти цю пропозицію?

- Тому що варіантів продовження не було. З MEGOGO свої нюанси, ми не зрослись. Setanta на старті виходила на зв'язок, але потім пропали. А глобально, крім MEGOGO та Setanta, нічого немає.

І я вирішив, що треба змінювати сферу, бо на ній зараз не заробиш від слова взагалі. І вирішив як мінімум до кращих часів не повертатися. Але подзвонили з «Кривбаса», Роман Бебех дав мій номер, і так вийшло, що 2 матчі «Кривбаса» коментував. Згадав, так би мовити.

- Ви коментуєте ці ігри для Ютуб-каналу «Кривбасу». Чи вдається вам зберігати об'єктивність?

- Я спілкувався з Артемом Гагаріним і казав йому: «Артеме, я буду коментувати нейтрально. Коментатор має коментувати нейтрально. Якби «Кривбас» грав, наприклад, у Лізі чемпіонів, то питання закривається: ми топимо за «Кривбас». Але якщо це чемпіонат України, то я коментую нейтрально, незалежно від того, хто приїхав до вас у гості.

Гагарін перевів це в жарт: «Не забувай, що ти у Кривому Розі, тобі ще виїхати треба». Ми посміялись – і все. Але я коментував ці 2 матчі, на мою думку, нейтрально. Я не топив за «Кривбас». Навіть в тому матчі з «Рухом», де вони програли. Я і за «Рух» топив, коли вони забивали, тобто не було такого, що забив «Рух», а я: «Ех, ах, на жаль».

- Як в цілому оціните рівень спортивного телебачення в Україні на зараз?

- Очевидно, що він впав. Напевно, все впало. Не тільки футбольне чи спортивне телебачення. Думаю, телебачення як таке багато чого втратило після початку повномасштабного вторгнення. Наприклад, в плані реклами, бо воно жило за рахунок реклами, спонсорських штук. Зараз потроху відновлюється. Це був поштовх краще розвиватись для ютуб-проєктів, вони «пилять» доволі якісний контент.

Якщо брати суто картинку, то на MEGOGO вона прекрасна – вибирай і дивись як тобі завгодно, якщо тобі дозволяє техніка. Але картинку дає транслятор, ти її просто ретранслюєш.

- Що цікавіше коментувати: сильний закордонний чемпіонат чи УПЛ?

- Закордонний чемпіонат легше. Український – важче.

- Чому?

- Якщо ти коментуєш, наприклад, «Арсенал» – «Челсі» і, як Акелла, промахнувся і неправильно назвав прізвище, ляпнув на швидкий язик, а таке буває, бо всі ми люди і можемо припускатись помилок, то тобі ніхто не подзвонить з Лондона і не скаже, що ти дебіл. А якщо ти десь промахнувся в українському чемпіонаті – то все, тобі капець. Завалять смсками, начальству будуть дзвонити, а начальство буде дзвонити тобі. Починається сир-бор.

- Часто у вас таке бувало?

- На щастя, ні. Був один момент, але це була не моя провина, і я це довів. Зрозуміло, що ніхто не вибачався. Але я просто кинув той шматок, за який мені хотіли зробити догану, і вони, послухавши це все, зрозуміли. що я мав рацію, а хтось інший – неправий.

- Чи був у вас якийсь «горбиль», смішна помилка, яку ви можете згадати з посмішкою?

- Можу згадати «мати Василева», це в меми полетіло. Теж розлетівся мережею матч Хорватія – росія ще до повномасштабної війни, коли в цій руснявій п#######й гордумі один з їх депутатів сказав, що я дебіл, і мене позбавили права в'їзду до росії.

Мене ставили на «НЛО ТБ» коментувати з Женею Яновичем, бо ми знали один одного і знаходили спільну мову – і у нас були «горбилі». На «НЛО ТБ» футбол йшов з розважальним підтекстом, не серйозно, як на «Футболах». Там було веселіше.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами UA.Tribuna.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru