#РПCUP 2024: відбувся другий благодійний чемпіонат з мініфутболу памʼяті загиблих фанатів

#РПCUP 2024: відбувся другий благодійний чемпіонат з мініфутболу памʼяті загиблих фанатів}

2 червня на базі Футбольної Академії «Кривбас» відбувся другий благодійний чемпіонат з мініфутболу, #РПCUP2024, памʼяті фанатів, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність України проти російських окупантів. Змагання вже стають традиційними, адже проводяться футбольним Клубом «Кривбас» другий рік поспіль.

І другий рік поспіль кількість учасників, які зробили благодійні внески на банку збору, сягнула 20 команд. Усі вони змагались за перемогу в 5 групах у форматі два тайми по 10 хвилин, шість на шість. Турнір розпочався з гімну України та хвилини мовчання в памʼять про загиблих внаслідок російської агресії.

Після чого змагання відкрили віцепрезиденти ФК «Кривбас» Артем Гагарін та Сергій Мазур, радник президента Клубу Геннадій Приходько, а також півзахисник «Кривбасу» U-19 Станіслав Мігуцький, які подякували усім за участь та відзначили важливість проведення подібних заходів у цей нелегкий для України час.

«Офіційно турнір став щорічним, і це дуже добре. Ми кожної гри згадуємо хлопців з сектора, наших Героїв, усіх полеглих захисників та захисниць України. Але сьогодні – особливий день. Турнір подарував усім купу позитивних емоцій: голи, плей-офф, серії пенальті – усе те, за що ми любимо футбол. Хочеться подякувати всім тим, хто приймав у ньому участь. Також хочеться подякувати всім тим, хто зараз боронить нашу Незалежність, тому що без них не було б нічого, і цього турніру зокрема», - підкреслив віцепрезидент ФК «Кривбас» Артем Гагарін.

Всі учасники цьогорічного #РПCUP2024:

Група А: «АК-27», «F-16», «Кривбас Медіа», «Bad Side», «ДонДУВС».

Група В: «ГУНП», «Рудомайн», «Joker and Co», «ЮГОК», «КНУ».

Група С: МФК «Спарта», «КУПНО», «Арселор», МФК «АЕС», «КЕОП».

Група D: «Вболівальники 2.0», «The Company», «ТК», «Old School Kryvbas», «Centuria».

Медіа-служба «Кривбасу» була представлена клубними журналістами. Ігор Дробний, Олександр Акуленко, Роман Васильковський, Дмитро Пугач, та інші гідно протистояли досвідченим колективам групи А, але все ж подолати груповий етап не судилось. Після нічиєї у стартовому поєдинку проти бронзового призера минулорічного турніру, «Bad Side» - 3:3, журналісти переграли «ДонДУВС» - 4:0 та розійшлись миром з міцним «F-16» - 0:0.

В останньому матчі проти одного з фаворитів змагань «АК-27» червоно-білі, яких для виходу у плей-офф влаштовувала тільки перемога, вели за 5 хвилин до закінчення гри 1:0 завдяки голу з пенальті Романа Васильковського, але все ж не витримали тиск більш досвідченого опонента, та поступились – 1:3.

У чвертьфіналах зустрілись: «АК-27» - «Рудомайн», «ГУНП» - «F-16», «Спарта» - «Company», «КУПНО» - «Вболівальники 2.0». Емоції, боротьба, розпач, радість перемоги – усе це було присутнім в неділю на Академії «Кривбас». У півфіналах «Спарта», минулорічний переможець змагань, та «ГУНП» сильнішого у основний час гри не визначили – 1:1 та пробивали післяматчеві пенальті, в яких Фортуна посміхнулась останнім.

А от у іншому півфіналі все було вирішено у основний час гри: «Рудомайн» переграв «Вболівальників 2.0» - 3:1. В матчі за третє місце «Спарта» здолала вболівальників та здобула третє місце. А от і вирішальному поєдинку змагань «Рудомайн» був сильніший за «ГУНП»: 1:1 та перемога в серії пенальті.

«Дуже дякуємо футбольному Клубу «Кривбас» за організацію цього турніру, все пройшло на високому рівні. Турнір проходить другий рік поспіль і це дуже важливо, що він стає традиційним. Ми присвячуємо змагання хлопцям, Героям України, які боронили нашу державу та загинули. Памʼятаємо наших друзів, товаришів. Раді, що ФК «Кривбас» розділяє з нами памʼять про них», - зазначає гравець команди «Company», один з тих, хто зараз продовжує боронити Україну від ворога Ярослав Логвіщук.

Найголовніший результат турніру - це зібрані більше 40 тисяч гривень для тих ультрас «Кривбасу», які продовжують боронити нашу державу від ворога. На церемонії нагородження усі команди отримали памʼятні нагороди з рук керівників ФК «Кривбас», а призери - медалі. Переможець турніру, «Рудомайн», отримав символічну нагороду за перше місце. Усім дякуємо за участь та до зустрічі в наступному році! Слава Україні!

БІЛЬШЕ ФОТО З ТУРНІРУ

Підтримати родини загиблих ультрас усіх українських клубів можна за посиланням:

https://www.standsofheroes.com/rekviziti

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru