Руслана Левченко: Наш обов’язок - допомогати рідній країні у важкий час

Руслана Левченко: Наш обов’язок - допомогати рідній країні у важкий час}

24 березня після чергового тренування на базі німецького футбольного клубу «Кельн» футболістки жіночого ФК «Кривбас» Анна Іванова, Руслана Левченко та Любов Мозга поспілкувалися з журналістами інтернаціональних ЗМІ - Reuters та Süddeutsche Zeitung.

Капітан команди Анна Іванова розповіла:

- На жаль, ситуація в Україні дуже важка, тому що кожного дня через війну росії в Україні гинуть мирні мешканці та військові, які боронять свою рідну землю від ворога. Статистика жахає: майже за місяць через війну в Україні померло більше 120 дітей та 160 отримали поранення. Це жахливо!

Гравчині «Кривбасу» вже тиждень знаходяться у Німеччині, де благодійний фонд ФК «Кельн» та волонтери забезпечили команді можливість продовжувати тренування.

Захисниця ЖФК «Кривбас» Руслана Левченко поділилася з журналістами:

- Зараз ми знаходимося у Кельні, де продовжуємо активні тренування на полі та у тренажерному залі. Плануємо тут не лише тренуватися, а і проводити благодійні матчі: зібрані кошти плануємо передавати на допомогу Україні та ЗСУ. Я вважаю, що це наш обов’язок: допомогати рідній країні у тяжкі часи.

Мені було дуже важко залишати рідний дім, сім’ю та близьких, особливо я не розумію коли я повернуся. Але я та всі ми віримо у перемогу України над російськими нелюдами!

Також журналісти запитали у дівчат про зв’язок з рідними, які залишилися в Україні. Анна Іванова розповіла:

 – Зв’язок з родиною я підтримую у телефонному режимі та через месенджери, наразі проблем зі зв’язком немає, сподіваюсь і не буде. Мені особисто важко бути тут у безпеці, коли рідні в Україні під обстрілами. Жодна ніч у нас тут не була спокійною, тому що дуже хвилюємося за наших рідних, які під час обстрілів орків та повітряних тривог вимушені ховатися у бомбосховищах.

Півзахисниця «Кривбасу» Любов Мозга розповіла:

- З одного боку почуваю себе добре, тому що в безпеці, а з іншого боку розумію, що у мене знаходиться у Кривому Розі мама. Кожного дня дуже переживаю та вірю у нашу перемогу.

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru