Сербія - чемпіон Європи з кіберфутболу-2021

Сербія - чемпіон Європи з кіберфутболу-2021}

Сербія перемогла Туреччину у фіналі чемпіонату Європи з кіберфутболу у дисципліні eFootball PES 2021, який відбувся вперше в Україні, у Кривому Розі. Сербський кіберфутболіст Джордже Мілічевіч в напруженій боротьбі виграв у свого турецького суперника Мюкахіта Севімлі (1:0, 2:1 та 5:4 - по пенальті).

“Фінал чемпіонату був дуже важким, тому що Мюкахіт — це дуже серйозний суперник. Проте мені вдалося його перемогти. Зараз я відчуваю полегшення, я просто щасливий, тому що я міг бути покараний за будь-яку помилку. Взагалі для мене велика честь брати участь в такому заході. Мені дуже сподобалось перебувати в такому  чудовому місті, як Кривий Ріг”, — сказав Джордже Мілічевіч після фіналу.

“Передаю вам вітання від президента УАФ Андрія Павелка та слова вдячності за той яскравий електронний футбол, який ви тут показували протягом трьох днів. Я отримав величезне задоволення від фіналу, який сьогодні побачив. Кіберфутбол має чудове майбутнє”, — впевнений віце-президент УАФ Анатолій Дем’яненко.

“Хочу відзначити, що турнір відбувся на дуже високому рівні, а фінал просто вразив напругою емоцій, майстерністю футболістів та якістю гри”, — наголосив генеральний директор компанії “Рудомайн” Володимир Колос.

“Це були три чарівних дні електронного футболу. Вони подарували відчуття, які неможливо передати, їх можна тільки відчути. Сподіваюсь, що чемпіонат світу по кіберфутболу теж відбудеться в Україні, і саме у Кривому Розі”, — зазначив генеральний директор компанії “Стройінвест” Сергій Гавриленко.

«Я вітаю дружню родину кіберспорту та дякую організаторам чемпіонату за цей чудовий турнір. Я вдячний електронним гравцям за вашу повагу один до одного та до футболу», — сказав генеральний секретар Міжнародної федерації кіберспорту Бобан Тотовскі.

Третє місце посіла Португалія, яка здолала Північну Македонію (4:2, 1:3, 2:1)

За чемпіонське звання змагались представники 11 національних команд з Азербайджану, Хорватії, Угорщини, Північної Македонії, Чорногорії, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччини, Туреччини та України.

Результати півфінальних матчів:

Сербія — Північна Македонія 1:0, 2:0

Туреччина — Португалія 4:0, 6:3

Україна припинила виступ на турнірі на стадії чвертьфіналу, поступившись Португалії.

Паралельно з чемпіонатом Європи відбувся Kryvbas FIFA Cup — змагання серед аматорів, який виграв Даниїл Шелаєв, син відомого гравця Олега Шелаєва. Переможець турніру отримав приз — Sony PlayStation 5 від ФК «Кривбас». Він також має можливість стати офіційним представником клубу на турнірах з віртуального футболу.

Організатори чемпіонату Європи:

Європейська кіберспортивна федерація (EEF) у співпраці з Міжнародною кіберспортивною федерацією (IESF).

Локальний представник цих організацій в Україні: Федерація кіберспорту України (UESF), Українська асоціація електронного футболу (УАЕФ).

Партнер чемпіонату — Українська ліга електронного спорту.

Турнір відбувається за підтримки Офісу Президента України, Української асоціації футболу та виконкому Криворізької міської ради.

Генеральний партнер:

Компанія «Рудомайн». Рудомайн — залізна опора успішної діяльності.

Офіційні партнери:

Будівельна компанія «Стройінвест» та девелоперська компанія ОДН: Інвестуй. Будуй. Керуй.

Інформаційний партнер:

Телеканали Футбол 1/2/3.

Теги

Зроблено в Oranges Guru