"Шахтар" - "Кривбас" 1:0

"Шахтар" - "Кривбас" 1:0}

Криворізький «Кривбас» провів другий матч у новому сезоні УПЛ. У 2 турі команда Юрія Вернидуба в гостях зустрічалась із донецьким «Шахтарем».

У порівнянні з стартовим поєдинком проти «Колоса» тренерський штаб червоно-білих зробив три зміни у основному складі: Стецьков вийшов замість Зотька у центрі захисту, Понєдєльнік та Банада залишились у запасі, а замість них з перших хвилин зʼявились Опанасенко та Хобленко. Дебют матчу пройшов у рівній боротьбі. «Шахтар» навіть забив, але гол не зарахували через офсайд. 

Перший удар в матчі залишився за криворіжцями. Волошин пробивав з гострого кута, але Трубін впорався майже без проблем. «Гірники» відповіли потужним пострілом Михайліченка. Кутовий, виніс мʼяча й Богдан першим був на підбиранні, але, на щастя, набагато вище воріт. А от перший небезпечний момент у грі створила наша команда. 

Після контратаки Татарков віддавав мʼяча на хід Устименку, який виривався майже віч-на-віч із Трубіним. Денис прийняв рішення пробивати одразу, але Матвієнко встиг заблокувати удар. «Шахтар» відповів у середині тайму. Криворіжці ледь не створили собі проблеми власноруч. Сарнавський помилився із пасом захиснику, мʼяча було перехоплено, вихід тет-а-тет, але Бондаренко із вбивчої позиції пробив поряд із дальньою стійкою. 

На 32 хвилині помилився й «Шахтар». Пішла атака 3 в 3, але Хобленко вирішив пробивати сам, і снаряд просвистів над поперечиною. В принципі йшла рівна гра. На 37 хвилині у «Кривбасу» зʼявилась супернагода, аби відкрити рахунок. Устименко потужно пробив з-за меж штрафного, Трубін парирував, першим на добиванні був Волошин.

Назар пробивав сходу буквально з десяти метрів, але не зумів добре покласти корпус, й мʼяч просвистів вище. Донеччани знову відповіли тут же, коли після флангової передачі з меж карного майданчика пробивав Сікан. Але удар вийшов несильним й Сарнавський забрав сферу ще до лінії воріт.

Другий тайм розпочався з пожежі у нашому карному майданчику, коли Мудрик накрутив декількох захисників, але фінальний удар, на щастя, був заблокований. На 56 хвилині пройшла вже контратака криворіжців: Устименко пробивав низом – Трубін на місці. Хвилинами раніше непогано стріляв з середньої дистанції Семенов – і знову Трубін виручив «Шахтар». 

На 63 хвилині біля наших воріт було дуже гаряче. Знову флангова атака, й знову скидка під удар. Одразу декілька наших захисників кинулись під мʼяч й спільними зусиллями загрозу було відведено. «Шахтар» заволодів ініціативою, нарощуючи тиск на наші ворота. Ще важче захищатись стало нашій команді після вилучення Татаркова за друге попередження.

Залишившись у меншості, криворіжці майже одразу пропустили. Подача зі стандарту – помилка на виході Сарнавського, й удар з другого поверху від Бондаренка – 1:0. Кінцівка гри пройшла на половині поля донеччан. У компенсований час напівмомент, аби врятувати гру, був у Банади, але удар головою відверто не вийшов. Натомість, свій ще один шанс мали й господарі, але Бондаренко після виходу один на один, влучив у стійку. Мінімальна перемога суперника.

28 серпня 2022 року. Чемпіонат України-2022|2023. Vbet Ліга. 2 тур. Київ. НСК «Олімпійський». +30 градусів.

«Шахтар» (Донецьк) - «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:0 (0:0)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Асистенти арбітра: Марія Стрілецька (Суми), Світлана Грушко (Київська область).

Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський (Львів).

Арбітр ВАА: Микола Балакін (Київська область).

Асистент ВАА: Володимир Володін (Херсон).

Спостерігач ВАА: Сергій Лисенчук (Київ).

Гол: Артем Бондаренко, 77.

«Шахтар» (Донецьк): 81. Анатолій Трубін, 4. Сергій Кривцов (5. Валерій Бондар, 63), 6. Тарас Степаненко (к), 8. Георгій Судаков, 10. Михайло Мудрик, 14. Данило Сікан (11. Олександр Зубков, 63), 15. Богдан Михайліченко (99. Віктор Корнієнко, 54; 27. Олег Очеретько, 71), 21. Артем Бондаренко, 22. Микола Матвієнко, 23. Лукас Тейлор (26. Юхим Конопля, 54), 34. Іван Петряк.

Запасні: 1. Олексій Шевченко, 30. Андрій Пятов, 7. Андрій Тотовицький, 17. Невен Джурасек, 19. Андрій Кулаков, 20. Дмитро Топалов, 32. Едуард Козік.

Головний тренер: Ігор Йовічевіч.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський, 5. Тимур Стецьков, 15. Віталій Вернидуб, 24. Володимир Якімець, 39. Євген Опанасенко (22. Денис Шевченко, 66), 50. Дмитро Семенов, 10. Дмитро Хомченовський (к), 9. Олексій Хобленко (44. Євген Банада, 75), 11. Микита Татарков, 19. Назар Волошин, 18. Денис Устименко (27. Роман Дебелко, 82).

Запасні: 33. Андрій Кліщук, 1. Богдан Хома, 13. Іван Зотько, 2. Вʼячеслав Рябов, 75. Гліб Попчук, 7. Андрій Понєдєльнік, 97. Тимур Кораблін.

Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.

Попередження: Артем Бондаренко, 79 - Микита Татарков, 48.

Вилучення: Микита Татарков («Кривбас»), 74 (друге попередження).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru