"Шахтар" - "Кривбас" 5:2

"Шахтар" - "Кривбас" 5:2}

Сьогодні у Львові відбувся центральний матч 19 туру УПЛ. Гра, яка була останньою цього українського футбольного вікенду. «Шахтар» проти «Кривбасу». У нашому стартовому складі в порівнянні з минулим поєдинком проти «ЛНЗ» одна зміна – Луньов на позиції під нападником змінив Микитишина, який напередодні гри захворів.

Номінальні господарі активніше розпочали зустріч. З меж штрафного на перших хвилинах по черзі пробивали Невертон і Педріньйо – удари, на щастя, було заблоковано. Згодом стріляв Зубков – повз ворота. Стартовий тиск «Шахтаря» втілився в забитий мʼяч на 9 хвилині. Пішла подача справа – дали пробити Бондаренку, Кліщук зреагував, але з добиванням впритул Коноплі був безсилий впоратись – 1:0.

Пропустивши швидкий гол червоно-білі майже одразу пішли вперед, та провели декілька класних атак. Після однієї з таких Луньов виконував гострий простріл, але Прінс трохи не встиг. Але вже за декілька хвилин швидка контратака призвела до голу у ворота Різника. Понєдєльнік віддав класну діагональ, - Дібанго пронісся зліва, не помітивши Коноплю, та відпасував низом у карний майданчик, звідкіля Прінс у дотик зрівняв рахунок – 1:1!

«Кривбас» вирівняв гру. Але на 22 хвилині трапився неприємний для нас момент. «Шахтар» заробив стандарт: Дібанго сфолив проти Зубкова. Іван пішов вибачатись. У той же час суперник швидко розіграв штрафний: несподівано для нашої команди. Криськів віддав направо Бондаренку, який без перешкод увірвався у карний майданчик та віддав назад тому ж Криськіву, який вразив дальню девʼятку – 2:1. Фейр-плей? Ні, не чули… На жаль, таке іноді трапляється у футболі.

Донеччани знову взяли мʼяча під свій контроль, але й наша команда не забувала при першій ж нагоді атакувати у відповідь. На 32 хвилині небезпечно вривався у штрафний автор першого голу Конопля. Кліщук грамотно вчасно вийшов з воріт та перекрив кут обстрілу. «Кривбас» відповів дальнім гарматним пострілом Стецькова. Перспективно, але все ж трохи вище воріт.

Кінцівка тайму залишилась за «гірниками». Нашим же хлопцям було важкувати будувати конструктивні атаки, тож на перерву команди пішли за рахунку 2:1. Дебют другої половини був за суперником. Зубков небезпечно пробивав на техніку з меж карного майданчика – снаряд влучив у поперечину, а від неї у стійку. Криворіжці провели свою атаку: Соса дивом не влучив у дальній кут з непоганої позиції…

На 55 хвилині наші справи погіршились: ми залишились у меншості. Іліч в центрі поля вдарив по нозі Криськіва. Арбітр Балакін спочатку дав попередження, але, передивишись VAR, вилучив Хрвоє з поля… У більшості «Шахтар» остаточно заволодів перевагою та почав проводити все більше гострих випадів. На 68 хвилині не встигли накрити Бондаренка, який закрутив мʼяча у дальній кут метрів з 25 – 3:1. У подальшому донеччани створили на фоні дещо деморалізованого «Кривбасу» ряд гострих моментів.

На 83 хвилині Криськів оформив дубль після нашого провалу в центрі захисту - 4:1. Криворіжці активізувались в останню 5-хвилинку. Стецьков пісдя подачі з флангу зумів пробити з-під захисника метрів з пʼяти - 4:2! Й тут же потужно пробивав з хорошої позиції Кожушко, але Різник впорався з ударом та мʼяча забрав. Відзначимо дебют Сантіні, який замінив на останніх хвилинах Бандейру. 

І все ж останнє слово залишилось за суперником. Пробивав Бондаренко - і Траоре, який вийшов на заміну, підставив ногу з близької відстані - 5:2. Сьогодні програємо бій, але не війну. Сильніші будемо. Віримо в команду! 

3 березня 2024 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 19 тур. Львів. Стадіон «Арена Львів». 500 глядачів. +7 градусів.

«Шахтар» (Донецьк) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 5:2 (2:1)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Асистенти арбітра: Олександр Беркут (Суми), Дмитро Запороженко (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Спостерігач арбітражу: Орест Шмигельський (Львів).

Делегат УАФ: Юрій Бондаренко (Херсонська область).

Арбітр ВАА: Денис Шурман (Київська область).

Асистент ВАА: Семен Шлончак (Черкаси).

Спостерігач ВАА: Юрій Мосейчук (Чернівці).

Голи: Юхим Конопля, 9 (1:0). Прінс Аду (Іван Дібанго), 20 (1:1). Дмитро Криськів, 22 (2:1). Артем Бондаренко, 68 (3:1). Дмитро Криськів, 82 (4:1). Тимур Стецьков, 85 (4:2). Ласіна Траоре, 90+3 (5:2).

«Шахтар» (Донецьк): 31. Дмитро Різник, 5. Валерій Бондар, 8. Дмитро Криськів (24. Віктор Цуканов, 90), 10. Георгій Судаков, 11. Олександр Зубков, 14. Данило Сікан (2. Ласіна Траоре, 74), 21. Артем Бондаренко, 23. Педріньйо (16. Іраклі Азаров, 90), 26. Юхим Конопля (13. Гіоргі Гочолеішвілі, 90), 39. Невертон (29. Єгор Назарина, 62), 44. Ярослав Ракіцький (к).

Запасні: 1. Артур Рудько, 48. Денис Твардовський, 9. Марʼян Швед, 18. Кевін Келсі, 25. Новатус Міроші, 37. Кевін, 55. Лука Лацабідзе.

Головний тренер: Маріно Пушич.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук (к) - 25. Рафаель Бандейра (39. Натанаель Сантіні, 90), 7. Андрій Понєдєльнік, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго – 23. Хрвоє Іліч, 8. Джихад Бізімана, 21. Денис Кузик (94. Максим Задерака, 74), 14. Максим Луньов (78. Олег Кожушко, 63), 9. Даніель Соса (99. Віктор Блізніченко, 63) – 80. Прінс Аду (22. Юрій Вакулко, 63).

Запасні: 1. Богдан Хома, 30. Володимир Маханьков, 47. Єгор Твердохліб, 97. Жан По, 11. Микита Татарков, 10. Дмитро Хомченовський, 13. Данило Бескоровайний.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Єгор Назарина, 71 - Прінс Аду, 22.

Вилучення: Хрвоє Іліч («Кривбас»), 55.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru