ЖФК "Шахтар" - ЖФК "Кривбас": 24 вересня о 12:00

ЖФК "Шахтар" - ЖФК "Кривбас": 24 вересня о 12:00}

Наступним суперником жіночого «Кривбасу» у чемпіонаті України Вищої ліги-2022/2023 стане «Шахтар». Команда Володимира Єфімако зустрінеться з дончанками на стадіоні «Княжа-Арена» у Щасливому у суботу (24 вересня) о 12:00 у 3 турі.

ЖФК «Шахтар» Донецьк

Повна назва: Жіноча команда футбольного клубу «Шахтар».

Засновано: 15 червня 2021 року.

Населений пункт: Донецьк, Україна

Стадіон: «Княжа-Арена», Село Щасливе, Київська область.

Президент: Рінат Леонідович Ахмєтов.

Головний тренер: Роман Миколайович Заєв.

Сайт: https://shakhtar.com/

15 червня 2021 футбольний клуб «Шахтар» Донецьк оголосив про створення жіночої команди. 19 червня 2021 року був представлений головний тренер Роман Заєв, який став першим наставником в історії команди.

18 липня 2021 року жіноча команда «Шахтаря» провела свій перший матч, у товариській зустрічі перегравши київську «Єдність» з рахунком 16:0.

Дебютний сезон у професійному футболі донецька команда провела у Першій лізі. І став він для неї по-справжньому феєричним. ЖФК «Шахтар» у группі Б вигравши усі свої 10 матчів, не пропустивши жодного м’яча у свої ворота, забивши при цьому за увесь турнір 89 голів. Таким чином команда фінішувала на першому місці і здобула підвищення у класі.

Стартувати у Вищій лізі команді Романа Заєва довелось матчем проти «Ворскли» (колишній «Житлобуд-2»). Донеччанки поступилися з рахунком 0:5. Проте вже у другому турі ЖФК «Шахтар» продемонстрував характер і зумів переграти «Ладомир» - 3:2.

Цікаві факти:

- гравчиня «Кривбасу» Поліна Янчук у минулому сезоні захищала саме кольори «Шахтяря». У складі донецької команди Янчук не лише стала найкращою бомбардиркою Першої ліги (25 голів), але й була визнана вболівальниками найкращою футболісткою року.

- обидві команди базуються і грають свої домашні поєдинки у Щасливому, тож не дивлячись на дружбу багатьох гравчинь між собою, протистояння команд є принциповим і може вважатися справжнім дербі!

- «Шахтар» - молода команда. Лише чотирьом футболісткам команди виконалося 25 років, усі інші гравчині молодші. Тож, досвід у цьому матчі буде на боці «Кривбасу», адже у складі криворізької команди виступають одразу дев’ять футболісток віком 28+.

Чекаємо на красивий футбол і перемогу нашої команди! It`s Red Time!

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru