Сьогодні стартує проєкт "Футболістка" від ФК "Кривбас"!

Сьогодні стартує проєкт "Футболістка" від ФК "Кривбас"!}

«Кривбас» запускає документальний серіал про жіночий футбол із зіркою «95 Кварталу» у головній ролі.

З 4 листопада стартує проєкт «Футболістка» від футбольного клубу «Кривбас». Головна героїня серіалу - акторка «Жіночого кварталу» та учасниця «Ліги Сміху» Катерина Нікітіна. «Футболістка» - це історія дівчини, яка, не на жарт, вирішила грати у футбол.

Цей YouTube-проєкт про футбол, але, на відміну від багатьох інших проєктів, він — про жіночий футбол. Все як є, зі всіма тонкощами: тренуваннями та матчами, контрактами та фотосесіями, навантаженнями та емоціями, травмами та голами, інтригами та плітками, перемогами та, звичайно, поразками. Цей проєкт заради розвитку жіночого футболу в Україні.

«Найголовніша проблема жіночого футболу - це брак уваги до жіночого футболу. Коли ти відчуваєш, що ти комусь потрібен, що люди дивляться матчі, що вони ходять на стадіони, що як медіа, так і прості вболівальники цікавляться інформацією, дівчатам і грати більше хочеться та й грати їм стає легше. Зрозуміло, що тут потрібна медійна підтримка!», - пояснює мотивацію створення проєкту віцепрезидент футбольного клубу «Кривбас» Артем Гагарін.

Катерина Нікітіна, яку запросили у проєкт, окрім виступів у «Жіночому кварталі», захоплювалась великим тенісом, скелелазінням і боксом, а ще є викладачем стретчингу. І, як зазначає Артем Гагарін, має невеличкий, але цікавий футбольний досвід: «Хтось з вас грав в одній команді з Маркевичем, Ващуком, Селезньовим, Шовковським, Срною? А вона вже грала! Шовковському з вас хтось бив пенальті? А вона вже била!»

Для участі в проєкті Катерина пройшла медогляд, підписала справжній контракт та потрапила у заявку ЖФК «Кривбас» на сезон 2022|23 Вищої Ліги чемпіонату України серед жіночих команд. А от чи вийде у неї дебютувати на полі… будемо спостерігати разом.

Сама Катерина розуміє ризики та виклики, які їй треба здолати: «Я поки що не футболістка! Я не знаю, скільки мені потрібно зусиль, щоб потрапити в заявку на гру, аби потім вийти на поле. Але я обіцяю, що я впораюсь!»

Проєкт «Футболістка» почали знімати у вересні й наразі зйомки тривають. Над проєктом працювали: А. Гагарін - режисер, Д. Харламов - сценарист, Д. Кулєша  оператор, Б. Боровець - монтаж, І. Плешечников - саундпродюсер. В планах в авторів 8 епізодів до кінця першого кола чемпіонату. А от чи буде другий сезон, вирішувати вам:)

Формат нашого YouTube-серіалу схожий на проєкт каналу «Трендець» - «Футболіст». Дмитро Поворознюк, автор цієї ідеї, підтримує створення проєкту про жіночий футбол: «Це дуже класна ідея! Успіхів вашому проєкту! Ми з вами прекрасно розуміємо, що медіа народжують емоції, приводять людей на стадіон, що діти беруть приклад. Раніше часто не розуміли, для чого медіа, журналісти та блогери, для чого пробувати різні цікаві проєкти. Зараз багато хто буде говорити: Та ну, цей ваш футбол, ці жінки, ці серіальчики! Але це точно треба робити! Це буде цікаво подивитись! А з «Кривбасу» точно можна брати приклад! По роботі з вболівальниками та медіа, і як ви креативите. Цього нам дуже не вистачало в українському футболі!»

Ставте лайки, підписуйтесь та діліться з друзями!

- Як з’явилась ідея серіалу?

- Чому саме Катя Нікітіна?

- Яким чином Євген Селезньов став ініціатором цього проєкту?

- Чи всі залишились раді новій гравчині ЖФК «Кривбас»?

- Чи є авторські претензії у Дмитра Поворознюка і чи є просто претензії у Олександра Поворознюка?

На всі ці питання ви знайдете відповідь у першій серії YouTube-проєкту «Футболістка». Приємного перегляду!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru