Станіслав Упілков: Могли закінчити перше півріччя краще, попереду багато роботи

Станіслав Упілков: Могли закінчити перше півріччя краще, попереду багато роботи}

Завершується 2023 рік, а це значить, що саме час підбивати підсумки першої половини сезону-2023/2024. Разом із старшим тренером криворізького «Кривбасу» U-19 Станіславом Упілковим поговорили про те, яким був цей відрізок для команди.

- Станіславе Валерійовичу, розкажіть, якими були 17 турів юнацького чемпіонату УПЛ для червоно-білих?

- Хочу привітати команду, тренерський штаб та керівництво з тим, що закінчилося перше коло чемпіонату України. Такий довгий відрізок першого кола вийшов, аж 17 турів. Багато чого нам вдалося, але є і багато того, чого не вдалося. Маємо багато матчів для аналізу. Якщо звернутись до статистики, то забили 28 мʼячів, пропустили 31 – цифри говорять самі за себе, що багато пропускаємо. Треба працювати у міжсезонні з моментами в обороні, особливо при стандартних положеннях.

Можемо розділити півріччя на три етапи – стартові 5 турів, потім 7 ігор, в яких ми не поступались, і кінцівка, яку ми трохи змазали, але на це є обʼєктивні причини. І ми точно над цим будемо працювати. Підсумок – 9-те місце. Могли трохи краще закінчити перше коло.

- У вас, як у тренера, не було з командою повноцінної підготовки до сезону. Перед початком чемпіонату стало відомо, що саме ви станете старшим тренером «Кривбасу» U-19. Розкажіть про свої емоції, та про те, як сприйняли цю новину?

- Це було дуже швидко. Часу на роздуми практично не було. Мені подзвонили, призначили зустріч у Клубі і генеральний директор Володимир Баєнко зробив пропозицію очолити юнацьку команду. Кожен тренер хоче розвиватися і в Академії робити крок вперед, та тренувати команду U-19. Я не вагався жодної секунди і погодився. Для радощів не було часу, адже залишалося лише три дні до першого матчу, тому як тільки мене представили команді, ми почали працювати.

- Який матч за всі 17 турів ви вважаєте найскладнішим для команди?

- Будь-який матч, який програєш, сприймається складно, тому що це завжди негативні емоції. Такий інтенсивний чемпіонат і потрібно швидко переключатися на підготовку до наступного туру, до наступного матчу. Треба було скоріше робити аналіз, корективи і в тижневому циклі готуватися до наступного матчу.

Найскладніший матч – це, коли ми програли «Дніпру-1» - 0:2 на штучному полі. Суперники не дали згоду грати на натуральному полі, тож ми грали на штучному. Ми не встигли провести жодного тренування на синтетиці; зіграли, можна сказати вдома, але на їх умовах. Це одна із деталей – вона не є основною в тому програші. «Дніпро»-1 дійсно класна команда, переграла нас тоді в тактичних перебудовах.

- Давайте про позитивне. Який матч можна вважати найкращим?

- Тут для мене все зрозуміло. Це матч з «Минаєм», результат – перемога 5:1. Ми також проаналізували всі перемоги, коли перемагали  з різницею більш ніж у один мʼяч – 2:0, 3:1, 3:1, 5:1, 3:0. Команда, коли вже перемагала, то впевнено це робила. В деяких матчах цього не вистачало, а саме впевненості та гравців, які випадали через дискваліфікації чи травми.

- Чи можете виділити когось із команди U-19, хто має найкращі показники у першій половині сезону?

- Я в цілому не хочу нікого виокремлювати з команди, адже всі звитяги ми здобували разом. Звісно, якщо брати статистику, нападники забивали голи, якщо виділяти, то пʼять м`ячів у нас забив Володимир Вілівальд і за короткий проміжок проведеного часу на полі Антон Циганков – 4 голи. Це якщо брати показники. А так, кожен гравець, який виходив на поле, хоч на декілька хвилин, він зробив свій внесок в успіх.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru