Тарас Гребенюк: Усі воротарі "Кривбасу" прагнуть прогресувати

Тарас Гребенюк: Усі воротарі "Кривбасу" прагнуть прогресувати}

У першому випуску нашої нової відеорубрики на офіційному Ютуб-каналі ФК «Кривбас» «Позиція» представляємо воротарів клубу. Як Богдан Сарнавський, Роман Льопка та молодий Дмитро Чернявський займаються під керівництвом тренера Тараса Гребенюка, та чому обрали саме голкіперську позицію?

- Як саме стали воротарем?

Роман Льопка: - Як усі, певно, майбутні футболісти у дитинстві розпочинав грати в полі. Але я був одним з найвищих у команді, тому тренер вирішив поставити мене у ворота.

Дмитро Чернявський: - Ще у ранньому дитинстві батьки віддали мене до футбольної школи. Там тренер Сергій В’ячеславович Чудак помітив мої здібності, й я поступово став воротарем.

Богдан Сарнавський: - Розпочинав грати польовим футболістом, але так склалася доля, що довелося встати у ворота. Якщо чесно, ніколи не жалкував й не буду жалкувати про свій вибір. Але нікому не раджу (посміхається). Як так вийшло? Просто проявив більше бажання, ніж інші. Й це стало моєю професією.

- Як маєте плани та цілі на турецькі збори «Кривбасу»?

Р. Л.: - Цілі тільки найвищі: набрати оптимальну форму, й показати себе на найвищому рівні.

Д. Ч.: - Хочу на зборах набратися досвіду у партнерів, за плечима яких виступи на високому рівні, й взяти від них тільки найкращі якості.

Б. С.: - У першу чергу, треба добре підготуватися до сезону. Тому що у нас попереду десять матчів, кожен з яких як маленький фінал, й у кожному необхідна лише перемога, адже задача – УПЛ.

- Який ваш найпам’ятніший матч у професійній кар’єрі?

Р. Л.: - Це дебют у складі «Зірки» в УПЛ проти «Ворскли». Тоді ми зіграли 0:0, а мене визнали найкращим футболістом матчу.

Д. Ч.: - Впевнений, такий матч у мене попереду.

Б. С.: - Чесно кажучи, кожен матч моєї кар’єри по-своєму важливий. Адже усі поєдинки для мене однаково важливі.

- Чому кажуть, що голкіпери – це зовсім інші люди у футболі?

Р. Л.: - Тому що у нас свій напрямок. Ми граємо руками. До того ж, по-іншому працюємо на тренуваннях.

Д. Ч.: - Ми окрема каста людей, у яких інше мислення, своя відповідальність за результат.

Б. С.: - У нас така позиція на полі: ми не маємо права на жодну помилку. Помилку воротаря помітно одразу. Адже нападник, наприклад, може не реалізувати декілька моментів, а потім забити один, й бути героєм матчу. А голкіпери, навпаки, можуть виручити разів п’ять-шість, але допустити один ляп, й стати антигероєм матчу.

- Чи є у вас кумир серед воротарів?

Р. Л.: - У мене їх декілька. Це Ян Облак, Уго Льоріс та Мануель Нойер. Це воротарі найвищого світового рівня, на них й рівняюсь.

Д. Ч.: - Це легенда футболу – Джанлуіджі Буффон. Він є великим прикладом для усіх, адже зіграв чимало матчів на найвищому рівні, й досі виступає.

Б. С.: - Це Ікер Касільяс. Він сильно вплинув на моє становлення як професійного футболіста.

Тарас Гребенюк, тренер воротарів ФК «Кривбас»:

- Усі наші воротарі добре працюють на зборах. Усі хлопці зацікавлені в тому, аби прогресувати. Хтось знаходиться на етапі навчання, хтось на етапі вдосконалення майстерності, тому когось виділити важко. Я задоволений роботою усіх воротарів. Вони хороші хлопці, які розвиваються, ростуть, рухаються вперед, й це дуже радує.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru