Тимур Бутенко: План на 2024 рік тільки один - перемагати!

Тимур Бутенко: План на 2024 рік тільки один - перемагати!}

Півзахисник криворізького «Кривбасу» U-19 Тимур Бутенко – про виступ команди в першій половині сезону юнацького чемпіонату УПЛ.

- Тимуре, як загалом оціниш першу половину сезону? Що вдалося команді, а що ні?

- Це було важке півріччя. Нам, як команді, вдалося згуртуватися за цей час. В якихось матчах нам щастило, в деяких ні. Ми малу серію безпрограшних матчів, дуже хотілося і надалі тримати цю планку, але не склалося. Було важко підлаштовуватись під кожного суперника, адже кожен в юнацькому чемпіонаті доволі сильний. Не було якихось прохідних матчів, де треба було просто вийти і обіграти суперника.

- Як сприйняла призначення нового старшого тренера - Станіслава Упілкова?

- На початку сезону ми дізнались про нашого нового тренера. Часу взагалі було дуже мало перед сезоном. Валерійович одразу дав нам зрозуміти, чого саме від чекає – щоб кожен бився один за одного і при цьому команда демонструвала якісну гру. Так і виходило на полі, ми у кожному матчі боролися до останнього один за одного.

-  Якщо оцінювати всі 17 турів чемпіонату, чи можеш назвати суперників, які тебе найбільше здивували по грі?

- Найбільше здивували дві команди U-19 – «Дніпро-1» та «Шахтар». Вони дійсно нас переграли у особистих матчах, демонстрували комбінаційний футбол. Вони тоді краще підготувались до зустрічей проти нас.

- Як гадаєш, чи могла команда завершити перше коло чемпіонату на вищій сходинці? Чого не вистачило?

- Так і ще раз так. Ми повинні були закінчити перше коло вище в таблиці, але десь не допрацювали, десь не пощастило. Я був впевнений, що ми посядемо сходинку вище, ніж девʼяту в підсумку. Десь не вистачало концентрації при стандартах, адже ми дуже багато пропускали.

- Тимуре, ти забив за юнацьку команду «Кривбас» три голи, чи можешь виокремити якийсь один із них?

- Можливо, це буде гол у ворота «Миная», адже він став переломним для нашої команди. Це дало емоційний поштовх для перемоги.

- Наразі команда перебуває у відпустці. Як проходить твій відпочинок і які плани на другу половину сезону?

- Відпустка проходить чудово, разом із родиною та друзями. Ми дуже рідко бачимось під час чемпіонату. Вже зараз команда розпочала підготовчу роботу до зборів, тому є чим зайнятися. А план на другу половину сезону тільки один – перемагати! Будемо багато працювати для цього.

- А тепер декілька запитань від наших підписників в Інстаграм. Хто найкращий гуморист у команді?

- Загалом у нас дуже весела і позитивна команда, але якщо виокремити одного, то напевно це буде Антон Циганков. Також у наших тренерів дуже гарне почуття гумору.

- Хто є твоїм кумиром у футболі?

- Мені подобається як грає Євген Коноплянка.

- Якою була твоя мрія з дитинства, чи пов'язана вона з футболом?

- Так, я з 5-ти років у футболі і мріяв стати професійним футболістом. Сам просив батьків, щоб віддали мене на футбол. Мрія – перемога в Лізі Чемпіонів.

- Як вам вдається доволі легко реалізовувати виходи один на один?

- Можливо зі сторони це здається легким, не знаю. Це тяжка праця і тренування, які дають мені ці моменти виходу. Вирішуються такі моменти завдяки майстерності.

- Гра якого з топових світових гравців вам імпонує найбільше і на кого ви б хотіли бути схожим?

- Зараз мені дуже подобається як грає Ріад Марез, ексзірка «Манчестер Сіті».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

 

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru