Тимур Скорих: Ми задоволені функціональним станом команди

Тимур Скорих: Ми задоволені функціональним станом команди}

П’ятий день криворізького «Кривбасу» на першому зимовому навчально-тренувальному зборі пройшов у критому манежі клубної Академії. Зранку гравці здавали традиційний для початку зборів біп-тест «йо-йо». Завдання - пробігти короткі відрізки з певною швидкістю. Згодом ця швидкість повинна була зростати.

Звукові сигнали, періодичність яких також збільшувалася, давали зрозуміти, чи вкладаються хлопці у відведений час. Після відрізків футболістів очікували невеликі паузи. Тренерський і медичний штаби слідкували за пульсом і часом бігової роботи команди.

Тимур Скорих, тренер з фізпідготовки ФК «Кривбас»:

- Йо-йо - планове тестування гравців на аеробну здатність організму витримувати навантаження. Ми вже проводили влітку таке тестування, для того щоб зрозуміти зони інтенсивності кожного футболіста, встановити їх індивідуальні пороги. Трохи змінимо формат проведення тестування (наразі два рази на рік), адже плануємо ще раз його провести після зборів.

Перевіримо як ми попрацювали на зборах, як змінюється пульс гравців, наскільки вони можуть витримувати навантаження на футбольному полі. Цей тест дасть змогу нам сбалансувати групи футболістів: адже у когось пульс вищий, у когось нижчий. Після чого вже у тренувальному процесі ми зрозуміємо як правильно розподілити навантаження серед хлопців.

- Розкажіть про формат тестування?

- Це інтервальний біг, шатл-тести. 20 метрів в одну сторону, 20 – у іншу. Після 10-секундної паузи змінюємо рівень, швидкість гравців збільшується. Це тест на витривалість, під час якого хлопці проявляють свої морально-вольові якості.

- Хто став найкращим у цьому тесті?

- Футболісти проходили тест у трьох групах: чесно кажучи, усі, хто біг до останніх секунд, заслуговують максимальної оцінки. Це Денис Балан, Артем Щедрий, Саша Горват. В цілому, команда вийшла з відпустки у хорошому фізичному стані. Молодці, під час канікул добре попрацювали за індивідуальними програмами. Наразі ми задоволені функціональним станом команди.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru