Тренери Академії провели виїзне інклюзивне тренування "Так, я можу!"

Тренери Академії провели виїзне інклюзивне тренування "Так, я можу!"}

Футбольний клуб «Кривбас» постійно реалізовує проєкти, пов’язані із соціальною відповідальністю та інклюзією. Разом із Parimatch Foundation через проект «Так я можу!» у Кривому Розі організовані постійно діючі дитячі інклюзивні групи з футболу, надана можливість займатися спортом дітям, яким буває складно це робити.

Наразі є 4 групи дітей (це близько 60 бажаючих) з якими ми вже починаємо займатись. У інших дітей з Кривого Рогу також є можливість долучитись до проєкту. Для цього треба лише написати повідомлення в дірект будь-якої офіційної соціальної мережі ФК «Кривбас», після чого відповідальний співробітник клуба зв’яжеться для обговорення деталей участі.

За словами віце-президента ФК «Кривбас» Артема Гагаріна, найбільш цінною частиною проєкту є соціалізація та інтеграція інклюзивних та звичайних груп дітей. А також можливість дітей тренуватися під керівництвом висококваліфікованих тренерів, займатися в професійних умовах, грати разом з дітьми-спортсменами, з футболістами і футболістками професійних команд ФК «Кривбас».

Партнером проєкту в Кривому Розі є Державний університет економіки і технологій. Як інформує уповноважений з питань  інклюзивної освіти та соціальної реабілітації ДУЕТ, завідувач центру креативної економіки та управління проектами, асистент кафедри права, публічного управління і адміністрування ДУЕТ Олександр Олесневич, пріоритетними напрямами діяльності закладу визначено:

- формування інклюзивної компетентності членів колективу, зосередження зусиль на активізацію волонтерського руху в наданні соціальних послуг дітям з особливими потребами, вдосконалення роботи з дітьми з особливими потребами в питаннях професійної орієнтації, налагодження предметних і змістовних контактів педагогічних колективів різнорівневих закладів освіти для забезпечення наступності і безперервності навчально-виховного і реабілітаційного процесу та встановлення партнерської взаємодії з батьками, місцевою соціальною інфраструктурою, молодіжними громадськими організаціями в досягненні оптимального рівня соціалізованості учнів і студентів з особливими потребами.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг 

Теги

Зроблено в Oranges Guru