У Кривому Розі стартував чемпіонат Європи з кіберфутболу!

У Кривому Розі стартував чемпіонат Європи з кіберфутболу!}

Чемпіонат Європи з кіберфутболу у дисципліні eFootball PES 2021 під егідою Європейської кіберспортивної федерації (ЄКФ) вперше відбувається в Україні. 

До Кривого Рогу приїхали представники 11 національних команд з Азербайджану, Хорватії, Угорщини, Північної Македонії, Чорногорії, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччини, Туреччини та України.

На урочистому відкритті турніру перший віце-президент української асоціації електронного футболу Денис Давидов зазначив: «Ми змогли привезти сюди цей турнір завдяки тому, що електронний спорт офіційно признаний в Україні.

Для нас честь проводити такий серйозний турнір тут, у Кривому Розі. І ми маємо надію, що подія такого масштабу відбувається тут вперше, але не в останній раз. До речі, ми будемо виборювати право на проведення чемпіонату світу в Україні й, можливо, він приїде у Кривий Ріг».

«Сподіваюсь, що цей турнір дасть потужний поштовх розвитку як електронного, такі звичайного футболу. Нагадаю, що 24 серпня саме після фіналу цього чемпіонату на стадіоні «Гірник» відбудеться Суперматч, де зіграють символічні збірні України та Європи в складі гравців, які сьогодні зібрались тут, а також футбольних зірок», — наголосив віце-президент ФК «Кривбас» Артем Гагарін.

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін підкреслив важливість проведення турніру саме у Кривому Розі: «Це не просто чемпіонат Європи, це — ще один крок до реалізації нашої мрії по перетворенню нашого міста не тільки в один з найбільших промислових центрів, а й в одне з найсерйозніших у Європі хабів креативності та спорту, в тому числі й кіберспорту».

Перший день чемпіонату Європи дав наступні результати:

Туреччина — Сербія 4:1

Угорщина — Португалія 1:2

Чорногорія — Хорватія 1:1

Україна — Словаччина 1:1

Португалія — Азербайджан 1:1

Хорватія — Румунія 1:2

Словаччина — Північна Македонія 0:1

Угорщина — Азербайджан 3:1

Чорногорія — Румунія 2:2

Україна — Північна Македонія 0:3

Сербія — Туреччина 3:2

Португалія — Угорщина 4:2

Хорватія — Чорногорія 1:2

Україна — Словаччина 5:0

Представник України Ігор Любчак гарантував собі місце в наступному етапі чемпіонату Європи.

Організатори чемпіонату Європи:

Європейська кіберспортивна федерація (EEF) у співпраці з Міжнародною кіберспортивною федерацією (IESF).

Локальний представник цих організацій в Україні: Федерація кіберспорту України (UESF), Українська асоціація електронного футболу (УАЕФ)

Турнір відбувається за підтримки Офісу Президента України, Української асоціації футболу та виконкому Криворізької міської ради.

Генеральний партнер:

Компанія «Рудомайн». РУДОМАЙН - залізна опора успішної діяльності.

Офіційні партнери:

Будівельна компанія «Стройінвест» та девелоперська компанія ОДН: Інвестуй. Будуй. Керуй.

Інформаційний партнер: Телеканали Футбол 1/2/3.

Теги

Зроблено в Oranges Guru