У новому сезоні-2023/24 Вищої ліги жіночого ЧУ зіграють 12 команд

У новому сезоні-2023/24 Вищої ліги жіночого ЧУ зіграють 12 команд}

Вища Ліга-2023/24 стане ще цікавішою! І мова не лише про повернення до змагань легендарного харківського «Житлобуду-1», але про абсолютно новий формат, який передбачає участь 12 команд, що змагатимуться між собою у два етапи.

На першому етапі всі команди грають матчі в одне коло згідно жеребкування календаря. Спортивні показники, здобуті на першому етапі, зберігаються.

За підсумками першого етапу, залежно від зайнятих місць у турнірній таблиці, формується дві групи по 6 команд, які зіграють ще два ігрових кола (вдома / на виїзді) згідно затвердженого календаря:

Група 1 (місця з 1 по 6 - визначають чемпіона та призерів Вищої ліги та 2 команди, які братимуть участь у жіночій Лізі Чемпіонів УЄФА-2024-2025).

Група 2 (місця з 7 по 12 - визначають команди, які залишать Вищу лігу).

Згідно з проєктом, за підсумками чемпіонату України Вищої ліги сезону-2023-2024 років команда, яка посяде 12 місце переходить до Першої ліги.

Команди, які займуть 10 та 11 місця зіграють два перехідних матчі (вдома / на виїзді) з колективами, які посядуть 2 та 3 місця у Першій лізі відповідно.

Згідно з проєктом формату проведення, на клуби та вболівальників очікує насичений сезон, який передбачає 126 матчів вищого ґатунку.

Приємно, що ініціатором повернення такого формату виступив саме наш клуб. Дякуємо відділу жіночого футболу УАФ, що дослухались і тим самим в рази збільшили кількість цікавих протистоянь у чемпіонаті, які чекають на нас вже зовсім скоро!

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru