Вʼячеслав Рябов завершив професійну карʼєру

Вʼячеслав Рябов завершив професійну карʼєру}

Захисник криворізького «Кривбасу» Вʼячеслав Рябов завершив карʼєру професійного футболіста. Є єдиним гравцем, що пройшов шлях від відродження «Кривбасу» до завоювання бронзових нагород УПЛ! Всього зіграв за криворіжців 58 матчів, забив 4 голи: УПЛ – 14, Друга ліга – 20/2, Перша ліга – 19/2, Кубок України – 5

Минулої суботу в матчі 30 туру УПЛ «Кривбас» - «Минай» Рябов вийшов на заміну на 81 хвилині, замінивши Єгора Твердохліба. Це був останній офіційний поєдинок в карʼєрі футболіста.

Майбутній вихованець «Кривбасу» Вʼячеслав Рябов народився 21 червня 1989 року у Кривому Розі. Перший тренер – Анатолій Вайсман. З 2007 по 2012 роки Вʼячеслав захищав кольори дублю рідного «Кривбасу». Провів 89 матчів, забив 5 голів. Був капітаном та одним з лідерів того колективу. Але закріпитись у тому «Кривбасі», на жаль, не вийшло. Хоча встиг дебютувати у головній команді: 16 травня 2009 року на легендарному «Металурзі» в дербі проти «Дніпра» зʼявився на полі на 60 хвилині на заміну замість Віталія Павлова, майбутнього технічного директора відродженого Клубу.

Навесні 2011 року Рябов, якому тоді було всього 21 рік отримав неприємну травму - перелом. Пропустивши через пошкодження чимало часу боєць повернувся на поле тільки на початку наступного року. Навесні 2012 Вʼячеслав став гравцем амбітного «Гірника», який тоді очолював Геннадій Приходько. Геннадій Миколайович добре знав сильні якості футболіста, тому сторони домовились про оренду. Згодом Рябов підписав повноцінний контракт з «гірниками», зігравши з 2011 по 2016 роки більше 100 матчів за нову команду та дебютувавши з нею у Першій лізі.

Влітку 2016 стало відомо про те, що «Гірник» через фінансові негаразди знімається зі змагань. Рябов, який на той момент вже був доволі досвідченим виконавцем, підписав угоду з «Колосом». З ковалівцями гравець за декілька років пройшов шлях від середняка Першої ліги до УПЛ: 76 матчів, 7 голів. Але, втративши місце у складі «Колосу», в 2019 році знову перейшов  до «Гірника», який на той момент вже повернув собі професійний статус та боровся за повернення до Першої ліги. За рік, як ми знаємо, на базі ФК «Гірник» було відроджено «Кривбас», перегорнуто нову сторінку криворізького футболу.

Рябов залишився у відродженій команді та пройшов з нею за два роки шлях від Другої ліги до УПЛ. Вʼячеслав, легенда криворізького футболу, проводить свій останній поєдинок за рідний Клуб. Скромний на полі та у житті, відданий улюбленій справі, справжній професіонал – це все про Вʼячеслава. Дякуємо тобі за гру!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru