Вадим Лазоренко: "Кривбас" повинен ставити найвищі цілі

Вадим Лазоренко: "Кривбас" повинен ставити найвищі цілі}

Тренер-консультант ФК «Кривбас» Вадим Лазоренко дав перше інтерв’ю на новій для себе посаді журналістам клубу. Вадим Миколайович з 2013 року працював у тренерському штабі Василя Сачка у полтавській «Ворсклі», після чого трудився за кордоном.

Щодо кар’єри гравця, то Вадим Лазоренко завершив кар’єру у 1992 році в складі словацького «Кошице».

- Дуже радий, що мене покликали допомогти такому відомого клубу, клубу з традиціями. Мій останній клуб, який я очолював, це «Арарат» Єреван (Вірменія). Там я пропрацював не дуже довго, але  якісно. «Арарат» ставив за мету залишитися після першого кола лідером чемпіонату, й ми фактично задачу виконали.

Потім, щоправда, відбулися деякі зміни і ми були вимушені покинути клуб. Так, до цього я довгий час працював пліч-о-пліч із Василем Сачко у «Ворсклі». Взагалі є цікава історія нашого знайомства із Сачко. «Кривбас» до цього причетний, адже саме тут ми познайомилися, коли працювали у Кривому Розі з Віталієм Кварцяним.

І коли Василь Сачко очолив «Ворсклу», він покликав мене старшим тренером. У Полтаві ми працювали довго та доволі продуктивно.

- Якщо не секрет, як ви знову через стільки років знову опинилися у «Кривбасі»?

- Не секрет: запрошення отримав від спортивного директора Костянтина Фролова, із яким ми знамомі давно. Із Геннадієм Приходько нас доля також вже зводила, раніше ми грали разом (посміхається). Зізнаюся, це запрошення стало для мене дуже приємним. Сподіваюсь, усі разом зможемо продуктивно попрацювати у ФК «Кривбас».

- Поділіться першими враженнями від роботи із командою.

- Знаєте, перші дні завжди проходять емоційно. Перші тренування із новим колективом виключенням не стали. Хлопці скучили один за одним, за футболом, працюють з великим бажанням. Будемо працювати й вже у майбутньому робити якісь висновки.

- Якими будуть ваш функції у «Кривбасі»?

- Функції доволі об’ємні. У першу чергу координація тренувального процесу з головним тренером. Робота над тактикою, функціональним станом команди. Тісний взаємозв'язок зі спортивним директором, академією. Підготовка команди до змагань, аналіз ігор суперників.

- Ще півроку тому вас нічого на той момент  в принципі не повязувало із «Кривбасом». Про що подумали після того як дізналися, що легендарний «Кривбас» відроджується?

- «Кривбас» - це традиції. Кривий Ріг - місто, в якому футбол люблять. Президент клубу Костянтин Караманіц робить велику справу: розвивається клубна інфраструктура. Вважаю, інфраструктура на сьогоднішній день навіть випереджає сам ФК.

«Кривбас» вже сьогодні повинен грати мінімум у Першій лізі. Впевнений, спільними зусиллями ми виконаємо задачу на сезон. Favbet ліга? Немає нічого неможливого. Є багато прикладів клубів, які починали свій шлях з Другої ліги, й зараз грають на найвищому рівні. Головне: правильно побудована роботи усіх ланок клубу, і тоді все обов’язково вийде.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru