Валерій Іващенко: Це Прем’єр-ліга: емоції, напруга дійсно були

Валерій Іващенко: Це Прем’єр-ліга: емоції, напруга дійсно були}

Головний тренер київської «Оболоні» Валерій Іващенко – про матч з криворізьким «Кривбасом» - 0:0 на пресконференції.

- Це Прем’єр-ліга: емоції, напруга дійсно були. Сьогодні – третя гра за вісім днів, серйозний темп. Десь хлопці трішки втомились, адже не вистачає часу на повноцінний відпочинок. Нічого, будемо рухатися далі й звикати до цього ритму.

- В попередньому турі ви перемогли «Дніпро-1» – представника України в єврокубках. Чи додало це впевненості вашій команді?

- Будь-яка перемога – позитивні емоції. Тим більше, то був наш перший виграш у новому сезоні. Хлопців це підбадьорило, але після подібних матчів часто наступає певний спад. Наш тренерський штаб цього побоювався. Але проти «Кривбасу» футболісти вийшли та продемонстрували бійцівський характер. Гра була із серії «хто перший заб’є – той переможе».

- Пройшло п’ять турів. Наскільки гра та результати «Оболоні» виправдовують ваші очікування?

- Ми – дебютанти ліги. Потроху набираємо очки. Як тільки вийшли, то проговорили: наші хлопці молоді, вони тільки починають робити перші кроки в УПЛ. Треба притертися до цього ритму, динаміки. Стараємося, як та курочка – клювати по зернятку. Набираємо залікові бали – і це дуже важливо з точки зору психології. Думаю, якщо емоційний фон буде добрим – хлопці самі відчують, що можуть рухатися ще далі. Але на нас чекає ще багато тяжкої праці.

- Вітаю з непростим одним очком проти дуже серйозного супротивника! Якою була установка на цей поєдинок? Що хлопцям вдалося виконати, а що - ні? І чи задоволені результатом безпосередньо ви?

- Враховуючи усю напругу, ми задоволені тим, що заробили цей бал. Ви правильно зазначили: «Кривбас» – непростий суперник. Він це доказав у минулому матчі з «Шахтарем», проти якого грав на рівні. Тим паче Юрія Миколайовича я знаю дуже давно – ще по Запоріжжю. Знаю його методи, як він працює. У Вернидуба – гарна й класна команда.

Ми мали хороші моменти, щоб забити. На жаль, поки не вистачає майстерності у завершальній стадії. Результат мене в цілому влаштовує. У сьогоднішньому матчі місцями нам вдавалося не все. Тренер ніколи не може бути задоволений: виграли чи поступилися – завжди є помилки, на які треба звернути увагу, щоб виправити.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru